Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Afdeling pgb is tijdelijk van 08:30 tot 16:00 uur bereikbaar.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Thumbnail Wout

Wout

Klantadviseur

Thumbnail Fenna

Fenna

Klantadviseur

Vanaf zaterdag ’s avonds ‘Verklaring avondklok’ nodig

Het Kabinet en de Tweede kamer hebben besloten om een avondklok in te stellen. Dit gaat in op zaterdag 23 januari. Het is dan tussen 21:00u – 04:30u niet toegestaan om buiten te zijn. Er is een uitzondering gemaakt voor zorgverleners van budgethouders.

Eigen verklaring avondklok en Werkgeversverklaring avondklok

Wanneer uw zorgverlener ’s avonds bij u zorg komt verlenen, heeft uw zorgverlener een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. Hiermee toont de zorgverlener aan dat hij met een geldige reden buiten is. De werkgeversverklaring moet u als werkgever invullen. U vult de verklaring in, ondertekent deze en geeft deze aan de zorgverlener. De eigen verklaring vult de zorgverlener zelf in.

De Werkgeversverklaring en de Eigen verklaring vindt u op Rijksoverheid.nl, zie Rijksoverheid.nl/avondklok. Onderstaande vindt u een instructie voor het invullen van de werkgeversverklaring.

Heeft u een OVO met een instelling afgesloten, dan ontvangt de zorgverlener de werkgeversverklaring van de instelling. De zorgverlener kan hiervoor contact opnemen met de instelling.

Aanvulling vanaf 10 februari 2021 

De avondklok is inmiddels verlengd. Vanavond is daarbij de eerste avond van de verlengde avondklok.
Goed te weten dat de werkgeversverklaring geen einddatum heeft maar de eigen verklaring wel! Zorgverleners moeten de eigen verklaring dus actualiseren indien ze dat nog niet gedaan hebben. De formulieren zijn daarbij niet gewijzigd en nog steeds te vinden op de website van de Rijksoverheid.nl/avondklok

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Rijksoverheid.nl/avondklok of bel 0800-1351.

FAQ Avondklok PGB

  • Mijn zorgverlener verleent zorg tijdens de uren van de avondklok. Mag mijn zorgverlener tijdens de avondklok naar buiten om zorg bij mij te verlenen?

Het ministerie van VWS adviseert om de zorg zoveel als mogelijk te laten verrichten buiten de avondkloktijden om. Als dat niet mogelijk is, is er een uitzondering gemaakt voor zorgverleners van budgethouders. In dat geval mag uw zorgverlener dus tijdens de avondklokuren naar buiten om zorg te komen verlenen.

  • Hoe regel ik toestemming voor mijn zorgverlener om buiten te zijn?

Als uw zorgverlener tijdens de avondklok voor het werk buiten moet zijn, dan heeft hij of zij het formulier 'Eigen verklaring avondklok' en een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. De werkgever geeft deze verklaring aan werknemers. Als budgethouder of (wettelijk) vertegenwoordiger vult u deze verklaring voor de zorgverlener in. De verklaring maakt duidelijk dat de zorgverlener zich voor het werk moet kunnen verplaatsen en daarvoor tijdens de avondklok buiten moet zijn.

  • Als budgethouder heb ik tijdens de avondklok zorg nodig van meerdere zorgverleners. Wat moet ik doen?

U moet elke zorgverlener een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ geven.

  • Wat als mijn zorgverlener tijdens de avondklok naar buiten moet voor zorg aan meer budgethouders?

De 'Eigen verklaring avondklok' is altijd nodig. Neem daarnaast als zorgverlener voor iedere budgethouder een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ mee.

  • Mijn zorgverlener werkt via een instelling. Wat moet ik dan doen?

Wanneer uw zorgverlener voor een instelling werkt,  is de instelling de werkgever en moet de instelling de ‘Werkgeversverklaring avondklok’ invullen. Adviseer de zorgverlener contact op te nemen met de instelling. Een ouder- of wooninitiatief is ook een instelling.

  • Waar vind ik de ‘Werkgeversverklaring avondklok’?

U vindt de verklaring op rijksoverheid.nl/avondklok

  • Ik heb hulp nodig bij het invullen van de werkgeversverklaring.

U vindt onderaan deze pagina een invulinstructie voor de werkgeversverklaring voor u als budgethouder of (wettelijk) vertegenwoordiger. Komt u er niet uit, dan kunt u contact opnemen met het zorgkantoor.

  • Wat moet ik doen als ik niet kan ondertekenen?

De handtekening is alleen nodig als u het formulier uitprint en tot ondertekenen in staat bent. U kunt de pdf ook digitaal invullen.

  • Wat moet ik doen als ik niet kan printen?.

U kunt de pdf ook digitaal invullen. U hoeft dan niet te printen.

  • Waar vind ik meer informatie?

Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl/avondklok. Onderstaand vindt u een ook een invulinstructie voor de werkgeversverklaring.