Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Coronacrisis heeft geen gevolgen voor bekostiging onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz

Veel cliënten in de Wet langdurige zorg (Wlz) maken gebruik van onafhankelijke cliëntondersteuning. Door de maatregelen van de Rijksoverheid is voorlopig huisbezoek en fysiek contact tussen cliëntondersteuners en cliënten niet toegestaan. Gelukkig kunnen organisaties die onafhankelijke cliëntondersteuning aanbieden, hun dienstverlening in de meeste gevallen digitaal en telefonisch voortzetten.

Zorgkantoren laten weten dat deze digitale/telefonische consulten geen gevolgen hebben voor de gebruikelijke registratie en declaratie van consulten. De werkwijze met betrekking tot de huidige zeven diensten die cliëntondersteuners aanbieden, blijft ongewijzigd. Concreet betekent dit dat digitale/telefonische consulten geregistreerd en gedeclareerd kunnen worden als een normaal (fysiek) consult. Ook zijn aanpassingen in de overeenkomsten tussen de aanbieders van cliëntondersteuning en de zorgkantoren niet nodig.

Raadpleeg de site van Zorgverzekeraar Nederland voor meer informatie.