Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Maatregelen CIZ: Regeling Nza voor zorgaanbieders in geval van corona

Als zorgaanbieders extra zorg moeten leveren of cliënten moeten isoleren en daardoor extra kosten moeten maken, dan kunnen zij aanspraak maken op een speciale regeling van de Nza. Dit geldt dan zowel voor zorg aan cliënten die zelf het coronavirus hebben opgelopen, als voor cliënten zonder het coronavirus waarbij extra kosten gemaakt moeten worden om de noodzakelijke zorg veilig te kunnen leveren.

Er hoeft dan geen Wlz-registratie aangevraagd te worden bij het CIZ voor een (ophoging van) een zorgprofiel voor de cliënt. De Wlz-registratie is bedoeld voor reguliere VV (her)indicaties. Het gaat dan dus om een (verzwaring van de) zorgvraag bij een cliënt die in principe niet samenhangt met de uitbraak van het coronavirus. Vanzelfsprekend kan het zo zijn dat de zorg verzwaring voor een cliënt indirect komt door corona, omdat daardoor mantelzorg of dagbesteding is weggevallen. In dat geval kan een Wlz-registratie VV aangevraagd worden.

Lees hierover meer op de website van de Nza , op de website van Zorgverzekeraars Nederland of op de website van het CIZ. 

Wel een Wlz-registratie aanvragen? dat kan hier.