Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Verpleeghuisbewoners mogen vanaf 15 juni weer meer dan één bezoeker ontvangen

Op 15 juni mogen bewoners van verpleeghuizen die coronavrij zijn, weer meer dan één bezoeker ontvangen. Dat heeft minister De Jonge van Volksgezondheid vanavond gezegd in een persconferentie. Onder de huidige afspraken mochten verpleeghuizen tot 15 juli maar één bezoeker toelaten per cliënt.

Meerdere organisaties als Actiz, Zorgthuisnl en Verenso waren het niet eens met het rigide vasthouden aan een datum en pleitten voor meer maatwerk. Vorige week woensdag gaf De Jonge aan dat hij in gesprek zou gaan met de sector om te kijken wat er eerder mogelijk is.

De bezoekregeling wordt nu dus met een maand vervroegd. Volgens de minister is de corona-epidemie inmiddels zo beteugeld dat de snellere verruiming mogelijk is geworden.

De brancheorganisatie Actiz is er blij mee. "Dit kan in veel gevallen betekenen dat er per 15 juni meer bezoekers per bewoner naar binnen mogen. Maar de coronacrisis is nog niet voorbij, waarschuwt een woordvoerder. "Er zijn ook nog verpleeghuizen met besmettingen, die kunnen nog niet open voor bezoek."

Raadpleeg de website van NOS voor meer informatie.