Klantadvies

Heeft u een indicatie voor Wlz-zorg, dan kunt u hulp krijgen van een klantadviseur. De klantadviseur helpt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Voor u zijn er geen kosten verbonden aan cliëntondersteuning. Onze klantadviseurs zijn onafhankelijk; zij zijn niet betrokken bij indicatiestelling, inkoop van zorg en de verlening van zorg. De klantadviseur werkt altijd in het belang van u.

Mijn rol bij het Zorgkantoor

Zoals al mijn collega’s heb ik verschillende taken en verantwoordelijkheden op onze afdeling Klantadvies Wlz. Wat we doen is uiteenlopend: we hebben telefonisch contact met onze klant, verwerken informatie in ons systeem en maken dossiers compleet voor onze collega’s die beslissen op een aanvraag.

Persoonlijk ben ik betrokken bij de wat ingewikkeldere situaties van onze klanten. Mijn motto is: een klant is een persoon en niet een nummer. Ik zoek daarom als persoon en met gevoel naar de beste oplossing voor onze klant. In de rol van klantadviseur voel ik me het best. En vooral als ik samen met mijn collega’s het juiste advies kan geven dat aansluit op de situatie van onze klant. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste informatie in te winnen. Soms verandert de persoonlijke situatie van onze klant heel erg snel, waardoor de zorgvraag verandert; dat vergt veel tijd. Voor mij is het elke dag een uitdaging om naar mijn werk te komen en mij inhoudelijk met de klantwensen bezig te houden. Soms maak ik wat minder mooie momenten mee. Met name als wij er niet in geslaagd zijn om de klantwens te realiseren en de klant er niet van heeft kunnen genieten. De leeftijden van onze klanten zijn zeer afwisselend en de zorgvraag waarmee de klant bij ons terechtkomt ook. Dat maakt mijn werk alleen maar leuker om te doen.

De klant is voor mij geen nummer, maar een persoon, net als ik. Ik ben graag persoonlijk in mijn werk.
- Safoera

Vrije tijd

Ik ben in Suriname geboren en ben sinds mijn vijftiende levensjaar in Nederland. Ik heb hier voortgezet onderwijs mogen genieten en uiteindelijk heb ik mijn HBO-diploma weten te behalen. Ik heb altijd klantcontact gehad, ook voordat ik bij zorgkantoor Zorg en Zekerheid mijn functie kreeg. Ik hou ervan om met situaties van onze medemensen bezig te zijn. Ik ben leergierig, hou me graag bezig met nieuwe ontwikkelingen op mijn werk en heb graag gezelligheid op de werkvloer. In mijn privéleven hou ik van koken en zwemmen. Als ik in de gelegenheid ben, bezoek ik concerten van bekende zangers en/of zangeressen die afkomstig zijn uit India.  Daarnaast ben ik bezig met iets dat weinig te maken heeft met mijn werk. Ik volg een opleiding tot rij-instructeur. Dit doe ik omdat ik mijn kennis graag aan anderen wil overbrengen en met anderen wil delen.