Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Avant en Zorgkantoor Zorg en Zekerheid roepen op tot maatschappelijk debat

Dit weekend had het Leidsch Dagblad de primeur: in de zaterdagkrant stond een groot artikel over code rood in de verpleegzorg. Hierin roepen Avant, waarin de regionale ouderenorganisaties zijn verenigd, en het zorgkantoor Zorg en Zekerheid, samen op tot een maatschappelijk debat. 

Tot 2040 zal in de regio Holland Rijnland en Duin & Bollenstreek het aantal tachtigplussers verdubbelen. Dit betekent dat er dan bijna 4300 verpleegzorgplekken tekort zijn. Het gaat zowel om plaatsen in verpleeghuizen als om plekken met intensieve zorg die in de thuissituatie wordt georganiseerd.

Avant en Zorg en Zekerheid die al jaren met elkaar samenwerken, brachten het te verwachten regionale tekort aan verpleegzorgplekken in kaart. Ook hebben zij als eerste mogelijke oplossingsrichtingen verkend. Nu roepen zij stakeholders in de regio op de handen ineen te slaan. Dit zijn maatschappelijk betrokkenen zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, welzijnsorganisaties en inwoners zelf. Samen moeten we na- en meedenken over - en aan de slag gaan met - oplossingen en fundamentele (beleids-)veranderingen. De komende twintig jaar wordt het probleem iedere dag immers steeds groter als we niets doen.

Vandaag wordt een persbericht breed verspreid in de regio, om aandacht te vragen voor dit noodzakelijke maatschappelijke debat. Vorige week werden Marieke Timmer en bestuurders Marja van der Valk en Anne Leemhuis, namens de samenwerkende ouderenzorgorganisaties Avant geïnterviewd voor het artikel in het Leidsch Dagblad. Het gehele artikel vind je hier: Code rood voor de verpleegzorg: ’Zonder ingrijpen in 2040 een tekort van 4260 verpleegzorgplaatsen’ | Leidsch Dagblad