Coronavirus: onze maatregelen

Publicatiedatum 15.03.2020

U hebt ongetwijfeld de gevolgen van het coronavirus (COVID-19) gemerkt. Het zorgkantoor Zorg en Zekerheid neemt maatregelen in deze uitzonderlijke situatie die de hele samenleving raakt. Dat doen we door delen van onze dienstverlening uit voorzorg tijdelijk anders in te richten. Zo houden we met elkaar het risico van verspreiding van het virus zo klein mogelijk en kunnen we u de hulp en ondersteuning blijven bieden die u nodig hebt.

Maatregelen en wat dit voor u betekent

Bij zorgkantoor Zorg en Zekerheid staan de gezondheid en veiligheid van onze cliënten en hun naasten, zorgaanbieders en onze medewerkers voorop. We volgen daarom de adviezen en richtlijnen van de regering en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit heeft gevolgen voor de manier waarop wij de komende tijd contact met u hebben:

We annuleren geplande afspraken met cliënten en zorgaanbieders op ons zorgkantoor of bij cliënten thuis
  • Bewustekeuzegesprekken (BKG) vinden tot nader order plaats via de telefoon. U hoeft niet naar het zorgkantoor te komen;
  • Huisbezoeken worden tot nader order uitgesteld; 
  • Wanneer u vragen heeft, verzoeken wij u deze vooral via de telefoon of de e-mail te stellen. Wij vragen u niet naar ons kantoor te komen als dat niet hoeft;
  • Heeft u al een afspraak staan? Wij nemen contact met u op om een nieuwe afspraak te maken.

Voorkom verspreiding van het coronavirus

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep;
  • Moet u hoesten of niezen? Doe dit dan in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Hou 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Geen handen schudden.

We zijn er voor u

De komende tijd vraagt op verschillende manieren om aanpassing. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor u. Dat realiseren we ons maar al te goed. We hopen op uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie en rekenen op uw medewerking. Hebt u vragen over uw langdurige zorg? Dan zijn we er voor u. Onze medewerkers staan telefonisch en per mail voor u klaar met hulp en advies.

Voor vragen over uw zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid, raadpleeg de website van de verzekeraar Zorg en Zekerheid voor meer informatie.

Wat doen zorgkantoren en zorgverzekeraars om zorgverleners te ondersteunen?

Zorgkantoren en zorgverzekeraars hebben grote waardering voor de inzet en de flexibiliteit van alle zorgverleners en zorgorganisaties. Daarom zorgen wij er op verschillende manieren voor dat zij de (acute) zorg kunnen blijven bieden. Meer informatie vindt u op de website van zorgverzekeraars Nederland.

Ik heb vragen omtrent het coronavirus en mijn zorg

Wij hebben voor u zoveel mogelijk websites verzameld die actuele informatie verstrekken over het coronavirus en het ontvangen van zorg.

Raadpleeg de website van de NZa voor meer informatie.

Raadpleeg de website van de SVB voor meer informatie over PGB.

Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.