Dag van de Mantelzorger

Publicatiedatum 10.11.2020

Vandaag, dinsdag 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg en vragen wij speciale aandacht voor alle mantelzorgers in Nederland.

Overbelasting mantelzorgers door coronacrisis

Eén op drie Nederlanders is mantelzorger. Steeds meer Nederlanders helpen een naaste met zorg, het huishouden of regelzaken. Dat verschilt van persoonlijke verzorging en boodschappen doen tot een wekelijkse wandeling. Door de coronacrisis neemt de kans op overbelasting bij mantelzorgers toe.

Vergoedingen mantelzorg

De zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid vinden we het belangrijk dat mantelzorgers de juiste zorg krijgen. Daarom bieden we ruime vergoedingen in onze aanvullende verzekeringen voor vervangende mantelzorg, ziekenvervoer en preventieve cursussen om te leren omgaan met mantelzorg. Bekijk deze vergoedingen in de vergoedingenzoeker.

Zorgbemiddeling

We weten dat het in deze tijd extra zwaar is om mantelzorg te verlenen. Voor de Wet langdurige zorg kan het zorgkantoor Zorg en Zekerheid met u meedenken over het inzetten van (tijdelijke) zorg, het bemiddelen naar passende zorg en mogelijkheden adviseren over mantelzorgondersteuningen. Neem gerust contact met ons op!

Wilt u vandaag een mantelzorger verrassen? Stuur dan een online kaartje via Dagvandemantelzorg.nl.

Het zorgkantoor en de zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid wenst alle mantelzorgers een goede dag toe!