Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Dag van de Mantelzorger

Vandaag, dinsdag 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg en vragen wij speciale aandacht voor alle mantelzorgers in Nederland.

Overbelasting mantelzorgers door coronacrisis

Eén op drie Nederlanders is mantelzorger. Steeds meer Nederlanders helpen een naaste met zorg, het huishouden of regelzaken. Dat verschilt van persoonlijke verzorging en boodschappen doen tot een wekelijkse wandeling. Door de coronacrisis neemt de kans op overbelasting bij mantelzorgers toe.

Vergoedingen mantelzorg

De zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid vinden we het belangrijk dat mantelzorgers de juiste zorg krijgen. Daarom bieden we ruime vergoedingen in onze aanvullende verzekeringen voor vervangende mantelzorg, ziekenvervoer en preventieve cursussen om te leren omgaan met mantelzorg. Bekijk deze vergoedingen in de vergoedingenzoeker.

Zorgbemiddeling

We weten dat het in deze tijd extra zwaar is om mantelzorg te verlenen. Voor de Wet langdurige zorg kan het zorgkantoor Zorg en Zekerheid met u meedenken over het inzetten van (tijdelijke) zorg, het bemiddelen naar passende zorg en mogelijkheden adviseren over mantelzorgondersteuningen. Neem gerust contact met ons op!

Wilt u vandaag een mantelzorger verrassen? Stuur dan een online kaartje via Dagvandemantelzorg.nl.

Het zorgkantoor en de zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid wenst alle mantelzorgers een goede dag toe!