Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Herstart landelijke campagne cliëntenondersteuning

Om de bekendheid van cliëntondersteuners in Nederland te vergroten, is de landelijke Co-campagne in januari 2020 van start gegaan. I.v.m. corona is deze campagne landelijke even onhold gezet. Met ingang van maandag 25 mei 2020 is de landelijke campagne weer van start gegaan!

De campagne is een initiatief van zorgkantoren, organisaties voor cliëntondersteuning en gemeenten, gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. U kunt als zorgaanbieder kosteloos materialen bestellen om aan uw cliënten en hun naasten uit te delen. 

Veel mensen weten niet dat ze gebruik kunnen maken van een cliëntondersteuner bij het zoeken van passende zorg en ondersteuning. Daarom is een campagne gestart: de Co-campagne. Co staat voor cliëntondersteuner.

Centraal staat een website: www.cliëntondersteuning.co.nl.
Op deze website  staan video’s en artikelen waarin mensen over hun ervaringen met cliëntondersteuning vertellen. Daarnaast kunt u eenvoudig zien waar in uw buurt een cliëntondersteuner (Co) te vinden is. 

Met een Wlz-indicatie kunt u voor cliëntondersteuning bij ons terecht


Heeft u een Wlz-indicatie, omdat u vanwege een ziekte, aandoening, stoornis of beperking blijvend 24 uur per dag zorg nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van cliëntondersteuning via uw zorgkantoor of één van de gecontracteerde organisaties voor cliëntondersteuning in uw regio.
Mensen zonder Wlz-indicatie kunnen via hun gemeente cliëntondersteuning krijgen.

Wat kan een cliënt­ondersteuner (Co) voor u betekenen?


Co is uw persoonlijke gids in de zorg. Een cliëntondersteuner stelt uw wensen centraal, want het gaat erom hoe u uw leven wilt inrichten. Een cliëntondersteuner regelt zaken voor u en uw naasten als u dat niet (meer) lukt. Co oordeelt niet, is goed op de hoogte van de (lokale) mogelijkheden en ondersteunt u bij het vinden van passende zorg of ondersteuning.

Kortom: Co is iemand die u op weg helpt. De hulp van een cliëntondersteuner kost u niets. Wilt u in contact komen met een clientondersteuner? Klik hier voor contact.