Nieuwe maatregel: aanscherping beperking bezoek verpleeghuizen

Publicatiedatum 24.03.2020

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft veel vragen gekregen van budgethouders, zorgverleners en zorgaanbieders over de gevolgen van het Coronavirus op het pgb.

Wij zijn in een bijzondere situatie terecht gekomen en dit heeft gevolgen voor u als budgethouder, als zorgverlener en als zorgaanbieder. VWS onderkent de situaties waarin alle betrokken bij het pgb zijn terechtgekomen en wij begrijpen dat dit veel vragen oproept. Wij hebben deze vragen ontvangen en doen ons uiterste best deze op de korte termijn te beantwoorden. Raadpleeg onder aan dit bericht het vraag en antwoorddocument. 

Extra maatregelen

Binnen VWS wordt nagedacht over extra maatregelen om in deze bijzondere situatie de zorg goed te kunnen organiseren. Zodra hierover duidelijkheid is, leest u hierover via de websites van de Rijksoverheid, Per Saldo en de SVB.  

Acute zorg

Heeft u, als budgethouder, grote zorgen over de acute invulling van uw zorgvraag, neem dan contact met ons op. Het zorgkantoor staat voor u klaar om samen met u te zoeken naar een passende oplossing. Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat u de zorg blijft ontvangen die u nodig heeft. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 071-5825888. Ook kunt u een email sturen klantadvies.wlz@zorgenzekerheid.nl.

Andere vragen

Heeft u andere vragen met betrekking tot de gevolgen van het corona-virus en uw pgb. Neemt u ook dan contact met ons op. Dagelijks staat er een team klaar van inhoudsdeskundigen om deze vragen te verzamelen en af te stemmen met andere zorgkantoren, Per Saldo en het ministerie van VWS. Houdt onze website goed in de gaten voor het actuele nieuws.

Handige landelijke site

Voor zorgverleners, raadpleeg de site van RIVM.

Voor uw eigen gezondheid als budgethouder, raadpleeg de site van RIVM.