Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Gespecialiseerde verpleging (GVP)

Heeft u op voorschrift van een medisch specialist Gespecialiseerde Verpleging (GVP) nodig en komt u daardoor niet uit met uw persoonsgebonden budget (pgb)? Dan kunt u extra budget bij ons aanvragen. Op deze pagina leest u hoe u dit aanvraagt.

Wat is gespecialiseerde verpleging?

Gespecialiseerde verpleging (GVP) is verpleging die wordt voorgeschreven door een medisch-specialist. Een andere naam voor GVP is ziekenhuis verplaatste zorg.

Let op
Het extra budget is alleen mogelijk voor gespecialiseerde verpleging op voorschrift van de medisch specialist, niet voor andere vormen van verpleging.

Hoe vraagt u GVP aan?

  • U krijgt vanuit het ziekenhuis een overdrachtsformulier waarin staat welke gespecialiseerde verpleging de medisch specialist voorgeschreven heeft en voor hoelang dat is.
  • Vul zelf het aanvraagformulier Gespecialiseerde Verpleging in.
  • U stuurt dit overdrachtsformulier samen met het aanvraagformulier Gespecialiseerde Verpleging naar ons op. Ons adres is:

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
T.a.v. afdeling klantondersteuning Wlz
Postbus 400
2300 AK LEIDEN

Of u scant het overdrachtsformulier en het aanvraagformulier GVP in en u e-mailt het naar klantadvies.wlz@zorgenzekerheid.nl

  • Na de verwerking van het overdrachtsformulier en het aanvraagformulier GVP ontvangt u van ons een nieuwe toekenningsbeschikking. Mogelijk nemen wij eerst contact op met de budgethouder of de vertegenwoordiger of gewaarborgde hulp van de budgethouder.
  • Het budget wordt voor 3 maanden toegekend en kan verlengd worden na herbevestiging door de medisch specialist.
  • U kunt het budget ook nog aanvragen als aan het einde van de periode dat de gespecialiseerde verpleging nodig is, blijkt dat uw reguliere budget te krap is voor de gespecialiseerde verpleging.

U kunt de Gespecialiseerde Verpleging natuurlijk ook als zorg in natura afnemen, als u dat wilt. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 071-582 58 88, of stuur een e-mail naar klantadvies.wlz@zorgenzekerheid.nl.