Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Budgethouder overleden

Hier leest u meer informatie over wat u kunt doen als de budgethouder is overleden.

Gevolgen als budgethouder is overleden

Als de budgethouder is overleden, zal het Persoonsgebonden budget (pgb) beëindigd moeten worden door het zorgkantoor. U hoeft het overlijden niet aan het zorgkantoor door te geven, wij ontvangen een melding hiervan vanuit de Basisregistratie Persoonsgegevens van de gemeente.

Wij verzoeken u om zo snel mogelijk de laatste betalingen met betrekking tot het pgb in te dienen bij de Sociale Verzekeringsbank. Als een zorgverlener via een vast maandloon wordt uitbetaald hoeft u niets te doen.

Mocht u niet uitkomen met het budget, dan kunt u contact met ons opnemen. Een aantal weken na overlijden zullen wij het budget opnieuw vaststellen en het pgb afsluiten. Wij passen het budget evenredig aan naar de periode dat de budgethouder heeft geleefd. Daarover ontvangt u van ons een nieuwe toekenningsbeschikking.

Later ontvangt u een eindbeschikking over de budgetjaren die door ons nog niet zijn afgesloten.

Op de website van de Sociale Verzekeringsbank vindt u meer informatie over wat u moet doen bij het overlijden van de budgethouder.