Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur. Afdeling pgb is tijdelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur bereikbaar.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wat is uw rol bij een pgb?

U bent de regisseur van uw eigen zorg.

Als budgethouder van een persoonsgebonden budget (pgb) maakt u zelf alle afspraken over de Wlz-zorg die u van de door u gekozen zorgverlener(s) ontvangt. U voert zelf de regie. In deze rol krijgt u te maken met verschillende taken.

Zelf zorg inkopen.

Als budgethouder moet u in staat zijn zelf de juiste afwegingen te maken en beslissingen te nemen over het inkopen van zorg.

Pgb-administratie bijhouden.

U moet kunnen aantonen hoe u uw pgb besteed heeft. Hiervoor houdt u een administratie bij. Ook zorgt u ervoor dat u uw zorgverlener(s) laat betalen. Hiervoor dient u alle facturen en urendeclaraties die u van uw zorgverlener(s) ontvangt binnen vier weken in bij de SVB.

Kwaliteit van de zorg bewaken.

Houdt uw zorgverlener zich aan de met u gemaakte afspraken? Voldoet de zorg aan uw wensen? Wordt de zorg op tijd geleverd en goed uitgevoerd? Als budgethouder bent u zelf verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de zorg die u ontvangt.