Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Thumbnail Wout

Wout

Klantadviseur

Thumbnail Fenna

Fenna

Klantadviseur

Wat is uw rol bij een pgb?

U bent de regisseur van uw eigen zorg

Als budgethouder van een persoonsgebonden budget (pgb) maakt u zelf alle afspraken over de Wlz-zorg die u van de door u gekozen zorgverlener(s) ontvangt. U voert zelf de regie. In deze rol krijgt u te maken met verschillende taken.

Zelf zorg inkopen

Als budgethouder moet u in staat zijn zelf de juiste afwegingen te maken en beslissingen te nemen over het inkopen van zorg.

Pgb-administratie bijhouden

U moet kunnen aantonen hoe u uw pgb besteed heeft. Hiervoor houdt u een administratie bij. Ook zorgt u ervoor dat u uw zorgverlener(s) laat betalen. Hiervoor dient u alle facturen en urendeclaraties die u van uw zorgverlener(s) ontvangt binnen vier weken in bij de SVB.

Kwaliteit van de zorg bewaken

Houdt uw zorgverlener zich aan de met u gemaakte afspraken? Voldoet de zorg aan uw wensen? Wordt de zorg op tijd geleverd en goed uitgevoerd? Als budgethouder bent u zelf verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de zorg die u ontvangt.