Thuiszorg voor ouderen

Ouderen met een Wlz-indicatie hebben recht op thuiszorg. Thuiszorg voor ouderen houdt in dat u thuis kunt en wilt blijven wonen en daar ouderenzorg kunt ontvangen. Mits u in de regio Zuid-Holland Noord of Amstelland & de Meerlanden woont, kunt u via ons zorgkantoor thuiszorg voor ouderen aanvragen. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft én verschillende thuiszorgorganisaties in uw regio.

Komt u in aanmerking voor thuiszorg ouderen?

Om in aanmerking te komen voor thuiszorg ouderen, heeft u een Wlz-indicatie nodig. Beschikt u nog niet over een Wlz-indicatie en wilt u weten of u daarvoor in aanmerking komt? Doe dan de Wlz-check op de website van het CIZ. Komt u hiervoor in aanmerking? Dan is een thuiszorg-indicatie aanvragen de volgende stap.

Zorg op maat voor ouderen

Voor welke vorm van ouderenzorg u ook kiest: u ontvangt altijd zorg op maat. U kunt kiezen voor een Volledig Pakket Thuis (vpt), een Modulair Pakket Thuis (mpt) of een (combinatie met) een persoonsgebonden budget (pgb). Daarnaast vallen aanleunwoningen, woonzorgcomplexen en serviceflats ook onder thuiszorg voor ouderen. U kunt ook gebruikmaken van externe dagbesteding.

Thuiszorgorganisaties voor ouderen zoeken

Wilt en kunt u thuis ouderenzorg ontvangen? Dan is de volgende stap om een passende thuiszorgorganisatie te zoeken. Daar helpen wij u graag bij. Maak gebruik van onze zorgzoeker, waar u een overzicht vindt van alle mogelijke thuiszorgorganisaties in de regio Zuid-Holland Noord of Amstelland & de Meerlanden. Heeft u nadrukkelijke wensen of eisen? Maak dan gebruik van de diverse zoekfilters. Op die manier kunt u gericht zoeken naar een geschikte thuisorganisatie.

Meer informatie nodig over zorg voor ouderen thuis?

Bij zorgkantoor Zorg en Zekerheid kunt u terecht met al uw vragen over thuiszorg voor ouderen. Zo kunt u gebruikmaken van de keuzehulp om erachter te komen of thuiszorg bij u past. En voor meer uitgebreide informatie over thuiszorg, gaat u naar onze zorg thuis-pagina. Staat u zelfs al op het punt om thuiszorg voor ouderen aan te vragen? Ook dan helpen wij u graag verder op deze thuiszorg-pagina.

Vragen over thuiszorg voor ouderen

Onze thuiszorg-specialisten staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Neem contact op