Faciliteiten van uw zorgaanbieder

Alle informatie over de faciliteiten van een Wlz-instelling vindt u op deze pagina.

Faciliteiten die uw zorgaanbieder biedt

Als u tijdelijk of langdurig verblijft in een zorginstelling, zorgt de zorgaanbieder voor een groot aantal zaken. Zo worden onder andere uw kamer of appartement, maaltijden, verzorging en ontspanning geregeld. Voor de belangrijkste voorzieningen leest u hiernaast per onderwerp wat er precies onder verstaan wordt en wanneer u ervoor in aanmerking komt.

Wilt u exact weten waar u precies recht op heeft in een zorginstelling? Dat kunt u vinden in het Wlz-kompas van het Zorginstituut Nederland. Onder aan deze pagina vindt u een link naar het Wlz-kompas.

Naast deze standaard voorzieningen kan een zorginstelling aanvullende producten en diensten aanbieden. Denkt u hierbij aan het merken van uw kleding, een klussendienst en een telefoonaansluiting. Deze aanvullende producten en diensten zijn slechts een service. U bent nooit verplicht hier gebruik van te maken. Voor deze extra services mag een zorginstelling kosten in rekening brengen. De precieze inhoud van de diensten kan per instelling verschillen. Voor gedetailleerde informatie over deze kosten kunt u contact opnemen met de zorginstelling.

Wlz-kompas

In het Wlz-kompas van het Zorginstituut Nederland vindt u meer informatie over welke zorg een zorgaanbieder levert tijdens de opname.

Ga nu naar het Wlz-Kompas