Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Thumbnail Wout

Wout

Klantadviseur

Thumbnail Fenna

Fenna

Klantadviseur

Inkopen op kwaliteit

Zorgkantoren werken samen aan het project Inkopen op kwaliteit, waarin de veranderende rol van het zorgkantoor vorm krijgt.

Wat houdt Inkoop op kwaliteit in?

Zorgkantoren hebben als belangrijkste taak om zorg in te kopen voor mensen die recht hebben op langdurige zorg volgens de Wlz (Wet langdurige zorg). Kwaliteit van zorg krijgt hierbij steeds meer aandacht. Wat onder kwaliteit van zorg wordt verstaan, staat beschreven in de kwaliteitskaders voor de verpleeghuiszorg en gehandicaptenzorg. Door de toegenomen aandacht voor- en informatie over de kwaliteit van zorg, verandert ook de rol van de zorgkantoren. 

Sinds 2017 werken zorgkantoren, onder regie van ZN (Zorgverzekeraars Nederland), samen aan het project Inkopen op kwaliteit om deze veranderende rol vorm te geven. Het doel is om samen verder te ontwikkelen, van elkaar te leren en continue te verbeteren. In dialoog met zorgaanbieders en cliënten/cliëntenraden willen zorgkantoren een hogere zorgkwaliteit stimuleren, die nadrukkelijk uitgaat van de wensen en behoeften van cliënten. Zie meer over het project Inkopen op kwaliteit in onderstaand filmpje van ZN.