Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur. Afdeling pgb is tijdelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur bereikbaar.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Eten en drinken in de Wlz. 

Als u verblijft in een Wlz-instelling ontvangt u uw eten en drinken van de zorgaanbieder. U krijgt drie maaltijden per dag. Ook zorgt de zorginstelling voor voldoende drinken, tussendoortjes, fruit, koffie, thee en dergelijke. De consumptiemiddelen voldoen uiteraard aan de standaard kwaliteitseisen van bijvoorbeeld het Voedingscentrum.


Medisch noodzakelijk dieet. 

Heeft u een medisch noodzakelijk dieet? Moet u bijvoorbeeld zoutarm of glutenvrij eten? Laat het dan weten aan uw zorgverlener. Ook een medisch noodzakelijk voedingssupplement, zoals een voedingsverdikkingsmiddel, kan tot onderdeel van de voeding worden gemaakt. Voorgeschreven dieetpreparaten en dieetvoeding zijn alleen bij behandeling door of namens de verblijfsinstelling onderdeel van het door de Wlz betaalde zorgpakket.


Zelfstandigheid. 

Bent u nog in grote mate zelfstandig? Dan kunt u de zorginstelling helpen met het klaarmaken van het eten en drinken of met het doen van de boodschappen.