Combinatie mpt en pgb

U kunt een mpt en een pgb combineren.

U wilt een deel van uw zorg zelf regelen, maar een ander deel liever door het zorgkantoor laten regelen? Dan kunt u het modulair pakket thuis (mpt) combineren met een persoonsgebonden budget (pgb).

Wanneer combineren?

Een voorbeeld: u heeft persoonlijke verzorgingPersoonlijke verzorging is het ondersteunen, stimuleren, aanleren of overnemen van de verzorging van u zelf. U kunt daarbij denken aan onder andere het wassen, aankleden, de toiletgang, het aantrekken van steunkousen, het eten en drinken en het verzorgen van uw huid. en verplegingVerpleging is voor als u medische hulp nodig heeft. Verpleging is bijvoorbeeld de hulp die u krijgt bij wondverzorging en injecties. Ook het aanleren van het uitvoeren van medische handelingen behoort tot verpleging. nodig. Misschien wilt u de persoonlijke verzorging door een kennis of familielid laten uitvoeren. Hiervoor kunt u een pgb aanvragen. Voor de verpleging wilt u gebruikmaken van een zorginstelling bij u in de buurt. Deze zorginstelling heeft een contract met het zorgkantoor. Daardoor kunt u deze combinatie van mpt en pgb ontvangen.

Pgb is soms niet mogelijk.

Een combinatie van een mpt en pgb is niet mogelijk als u een indicatie voor de zorgprofielen 9B VV, 3 LVG, 4 LVG, 5 LVG, 1 SGLVG of GGZ B heeft. Ook zijn er enkele voorwaarden waar aan voldaan moet worden om een pgb te mogen ontvangen. Lees meer over de voorwaarden voor een pgb.