Alrijne - Oudshoorn

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Naast de eigen woning kent Oudshoorn een groot Dorpsplein dat gastvrijheid, openheid en gezelligheid uitstraalt.

Verpleeghuis Oudshoorn maakt samen met verpleeghuis Leythenrode onderdeel uit van Alrijne Zorggroep. Oudshoorn biedt een prettige woonomgeving voor mensen met een lichamelijke zorgvraag en voor mensen met dementie (psychogeriatrie). Als u bij ons binnenkomt, merkt u het direct: ons huis heeft een heel eigen sfeer. Het is een modern en licht gebouw met 22 kleinschalige woningen en gezellige belevingsplekken. Wij verwachten dat u zich hier snel thuis voelt. Onze medewerkers zetten zich met enthousiasme hiervoor in. Ze willen graag weten waar u zich prettig bij voelt om de zorg en aandacht te kunnen geven waar u behoefte aan heeft.

Wij bieden bewoners comfort als ze niet meer zelfstandig kunnen wonen. Samen met de bewoners en hun naasten zorgen wij ervoor dat mensen zich thuis voelen. Kwaliteit van leven en waarde toevoegen aan de beleving van de dag is voor ons belangrijk. Ieder mens is anders. Daarom is de eigenheid en eigen regie van mensen ons vertrekpunt. We zetten ons in om mensen excellente zorg en een fijne dag in een prettige woonomgeving te bieden, waar je je als mens gekend voelt. Bewoners, naasten, professionals en vrijwilligers zorgen daar samen voor.

Het dorp Oudshoorn kenmerkt zich door haar kleinschalige woonvorm. Er wordt op iedere woning, net als ‘thuis’, een huishouden gedraaid. De medewerkers doen de was en kopen de boodschappen in de inpandige eigen winkel. Er wordt iedere dag vers gekookt. U kunt meehelpen met licht huishoudelijk werk, zoals boodschappen doen, de was opvouwen, de boontjes doppen, de tafel dekken, planten water geven of de wasmachine uitruimen. Dit alles vraagt om ‘in beweging komen’, met lichaam en geest. De werkwijze in de woningen wordt zoveel mogelijk afgestemd op wat u en de andere bewoners van huis uit gewend zijn. Het beleven van de bewoner staat hierbij centraal.

Oudshoorn is een veelzijdig huis. Naast de eigen woning kent Oudshoorn een groot Dorpsplein dat gastvrijheid, openheid en gezelligheid uitstraalt. Grenzend aan het Dorpsplein ligt de winkel, de kapper en het Uitbureau dat fungeert als een soort VVV kantoor. Verder zijn er straten met belevingsplekken, terrassen en een prachtige tuin, waarmee we zowel een sfeer van binnen als buiten creëren. We durven het dan ook best te zeggen: we zijn trots op Oudshoorn!

Kan ik ook een rondleiding krijgen?

U bent van harte welkom om sfeer te proeven tijdens een rondleiding. Deze is geheel vrijblijvend. Bel voor het maken van een afspraak naar de afdeling zorgbemiddeling: 071 5828 408 of stuur een email naar: zorgbemiddelingvenv@alrijne.nl.

Ik zoek zorg voor
Lichamelijke handicap, Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Kapper, Restaurant, Manicure, Gezamelijke ruimte, Religieuze ruimte
Ligging
Aan een park
Profilering instelling
Voor ouderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland