Libertas - Lorentzhof

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

In een groene, boomrijke omgeving ligt Lorentzhof tussen de Zoeterwoudsesingel en de Lorentzkade. De gezellige binnenstad van Leiden met markt, musea en restaurants is vlakbij.

 

Sterk in de wijk - Libertas Leiden biedt al meer dan 50 jaar ondersteuning aan de inwoners van Leiden. We leveren zorg aan huis, bieden mensen een woonomgeving wanneer ze niet meer thuis kunnen wonen en organiseren tal van activiteiten voor alle leeftijden in onze Huizen van de Buurt.

Onze woonzorgcentra staan in een woonwijk, midden in de samenleving. U kunt dagelijks meedoen aan allerlei activiteiten onder het motto 'niets moet, alles mag'.

Wonen met zorg in de mooie Burgemeesterswijk. In een groene, boomrijke omgeving ligt Lorentzhof tussen de Zoeterwoudsesingel en de Lorentzkade. De gezellige binnenstad van Leiden met markt, musea en restaurants is vlakbij. Lorentzhof is in 2016 duurzaam gerenoveerd tot een comfortabel en prachtig woonzorgcentrum en verpleeghuis. Lorentzhof heeft vijf groepswoningen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Sleutelwoorden zijn: huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving. Daarnaast zijn er 27 ruime tweekamerappartementen voor mensen met lichamelijke beperkingen en een intensieve zorgvraag. In Lorentzhof zitten een kapper, pedicure en een restaurant met balie waar bewoners koffie kunnen drinken, uiteraard met iets lekkers erbij en algemene benodigdheden kunnen kopen.

U komt mogelijk in aanmerking voor een plek in Lorentzhof als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen en 24 uur per dag zorg of toezicht nodig heeft. Wilt u meer weten? Wij beantwoorden uw vragen graag op telefoonnummer: (071)5 168 168 of klantenservice@libertasleiden.nl.

Hoe kan ik mij/mijn (schoon)ouders/vader/moeder inschrijven voor een van de zorglocaties van Libertas Leiden? 
U heeft hiervoor een geldige indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. Deze indicatie kan worden aangevraagd bij het CIZ. Het formulier staat op de website van het CIZ: www.ciz.nl. U kunt het formulier ‘Aanvraag langdurige zorg’ printen, invullen en ondertekenen en opsturen naar het CIZ. Ook is het mogelijk om iemand te machtigen om de aanvraag namens u te doen. Dan vult u het machtigingsformulier in. Met vragen kunt u terecht bij de klantenservice van Libertas Leiden, telefoon 071-5168168 of via e-mail klantenservice@libertasleiden.nl. Wij ondersteunen u graag bij uw aanvraag.

Is het mogelijk om een afspraak te maken om de zorglocaties te bezichtigen? 
U bent van harte welkom. Voor het bezichtigen kunt u een afspraak maken met de teammanager zorg van de locatie.

Kan ik mij uit voorzorg alvast inschrijven voor een plaats in een van de zorglocaties? 
Dat is niet mogelijk. Het CIZ geeft geen indicaties af voor de toekomst.

Wat is er nodig voor opname op een PG-afdeling of kleinschalig wonen? 
Men moet in het bezit zijn van een indicatie van het CIZ (zzp 5 of zzp 7) met een BOPZ.

Hoe hoog is de eigen bijdrage? 
Libertas Leiden stuurt uw gegevens naar het CAK. Het CAK berekent hoe hoog uw eigen bijdrage is. Op de website van het CAK kunt u een indicatie krijgen van de eigen bijdrage die u moet betalen.

Ik zoek zorg voor
Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Restaurant, Manicure, Gezamelijke ruimte, Horeca
Ligging
In een dorp- of stadscentrum, In een woonwijk
Profilering instelling
Voor ouderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland