Zonnehuis Theresia

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

 

Zonnehuis Theresia is een klein verpleeghuis met 6 kleinschalige woningen voor totaal ongeveer 45 mensen.

Zonnehuis Theresia is een klein verpleeghuis met 6 kleinschalige woningen voor totaal ongeveer 45 mensen met een psychogeriatrische aandoening en dagbesteding voor ouderen uit Ouderkerk aan de Amstel en omgeving. Zonnehuis Theresia is begin 2018 geopend en straalt rust en warmte uit. Het nieuwe gebouw voelt geborgen en licht. Er is een gezellig restaurant, de tuinzaal, waar ook activiteiten plaatsvinden. De tuin is omheind en luw.

Bij kleinschalig wonen is alles zoveel mogelijk als thuis. Per woning leven zes bewoners met dementie met elkaar, daarbij geholpen door één vaste medewerker. De zorg sluit zoveel mogelijk aan bij de leefstijl en voorkeuren van de bewoners. Ieder heeft een kamer met deels eigen spullen en deelt de badkamers met andere bewoners. De tijd wordt met name doorgebracht samen in de gezamenlijke huiskamer en keuken. De ‘huisgenoten’ eten samen. 
In elke woning werkt één verzorgende samen met een ondersteunende collega. Het duo krijgt versterking in de avond door iemand die helpt met koken. Er zijn twee woningen per verdieping en er is daarom geregeld contact tussen de zorgteams van de woningen, ook voor advies of hulp. De woningen zijn rustig, er worden spelletjes gedaan, gezongen. Samen zorgen de collega’s met vrijwilligers en naasten voor een fijne dag en goede sfeer. 
De samenwerking is prettig en informeel. Iedereen kent elkaar allemaal en helpt de ander op een vanzelfsprekende manier. Bij Zonnehuis Theresia werken jonge en oudere collega’s, niveau 2, 3 en 4, activiteitenbegeleiders en ondersteuners.

Hoe kunnen we in uw situatie de zorg optimaal voor u regelen? 
Bel ons 0900 0401441 (ma t/m vr 8.30 – 17.00 uur) of mail info@zhga.nl.

Rondleiding

Onze klantadviseurs kunnen een afspraak voor u maken voor een rondleiding in het verpleeghuis/woonzorglocaties van uw keuze. U kunt contact opnemen via 0900 04 01 441 (lokaal tarief).

Ik zoek zorg voor
Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin
Ligging
In een woonwijk, Landelijk gelegen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland