Instellingen verstandelijk gehandicapten

Kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen terecht in specifieke gehandicapteninstellingen. Als thuis wonen geen optie (meer) is, kunnen zij daar wonen, worden ze verzorgd en krijgen ze dagbesteding. Deze vorm van zorg is langdurig van aard en is beschikbaar voor alle leeftijden en allerlei niveaus. Bent u op zoek naar een geschikte zorginstelling voor gehandicapten in de regio Zuid-Holland Noord of Amstelland en de Meerlanden? Klop dan aan bij zorgkantoor Zorg & Zekerheid. Wij kunnen u begeleiden bij het vinden van een passende gehandicapteninstelling.

Hoe ziet een instelling voor verstandelijk gehandicapten eruit?

Hoe een instelling voor verstandelijk gehandicapten eruit ziet, varieert per zorgaanbieder. We verwijzen je graag door naar onze zorgzoeker. Daar kunt u met behulp van handige zoekfilters ur voorkeuren aangeven met betrekking tot beschikbare faciliteiten, de woonvorm, de ligging en anderszins. Heeft u een passende instelling voor verstandelijk gehandicapten gevonden, maar wilt u graag meer informatie ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende zorginstelling. Indien gewenst kunnen wij u daarmee uiteraard helpen.

Kan ik wonen in een zorginstelling voor gehandicapten?

Om te kunnen wonen in een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten, heeft u een indicatie voor Wlz-zorg nodig. In dat geval betaalt de Wet langdurige zorg uw intensieve zorg, begeleiding en toezicht. U kunt uw Wlz-indicatie aanvragen bij het CIZ: Centrum Indicatiestelling Zorg. Benieuwd hoe deze aanvraag in zijn werk gaat? Volg dan dit stappenplan.

Welke instellingen voor verstandelijk gehandicapten zijn er?

Welke instellingen voor verstandelijk gehandicapten zijn er in mijn buurt? En welke zorginstelling past het beste bij mij? Dat zijn allemaal aspecten waar u rekening mee houdt bij het zoeken naar een geschikte zorginstelling voor gehandicapten. Wij geven u graag een overzicht met alle instellingen voor verstandelijk gehandicapten in de regio’s Zuid-Holland Noord en Amstelland & de Meerlanden. Aan de hand van de zoekfilters kunt u doelgericht op zoek gaan naar uw toekomstige (antroposofische) gehandicapteninstelling.

Meer weten over zorginstellingen voor gehandicapten?

Heeft u antwoord nodig op een specifieke vraag of wilt u graag advies over (antroposofische) instellingen voor verstandelijk gehandicapten? Ons team van specialisten staat u graag te woord. Ook kunt u bij ons terecht voor meer informatie over andere vormen van zorg, zoals thuiszorg en persoonsgebonden budget.

Vragen over instellingen voor verstandelijk gehandicapten?

Onze specialisten zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Neem contact op