ActiVite - Rietveld

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Bij ActiVite vinden we het heel belangrijk dat bewoners zelf kunnen bepalen hoe hun dag eruit ziet. Bewoners moeten zoveel mogelijk kunnen doen wat ze prettig vinden, op de manier die ze gewend zijn. Daarom doen we er alles aan om een cliënt te leren kennen en van daaruit verder te werken.

In Rietveld wonen mensen met dementie. Bij de zorg voor hen vinden we structuur, herkenning en aandacht voor iemands persoon erg belangrijk. Daarom werkt op elke woning een vast team, dat is opgeleid om het mensen met dementie zo prettig mogelijk te maken. Samen met de bewoners wordt een dagindeling gemaakt die is afgestemd op hun gewoonten en behoeftes.

Mensen met dementie voelen zich het meest prettig in een omgeving die herkenbaar is. Ze voelen zich veilig als zij zowel spullen als personen herkennen. In Rietveld houden we daar rekening mee. Door het vaste team zien de bewoners zoveel mogelijk dezelfde gezichten, die zij herkennen als 'vertrouwd' persoon. Naast het team zijn ook familieleden en dierbaren belangrijke personen voor de bewoners. Binnen Rietveld besteden wij veel aandacht aan familieparticipatie. Samen met de familie wordt er gekeken naar wat een ieder kan betekenen voor de individuele persoon of voor de groep.

ActiVite Rietveld is gebouwd als een dorp. De woningen in dat dorp worden bewoond door cliënten met dementie. In elke van de 19 woningen verblijven 8 cliënten.
In Rietveld maken we gebruik van de behandeldienst van ActiVite, met daarin de volgende specialisten: Fysiotherapeut, Specialist ouderengeneeskunde, Maatschappelijk werker, Ouderen psycholoog, Geestelijk verzorger, Ergotherapeut. Ook bieden we tandheelkundige zorg.

Wat zeggen anderen over locatie ActiVite Rietveld:

“Rietveld is top! Zowel verzorging als vrijwilligers als alle mensen die met Rietveld te maken hebben zijn zo betrokken bij de mensen die er wonen en hun familieleden! Er wordt zo goed gekeken naar de persoonlijke situatie van elke bewoner.”

Ik zoek zorg voor
Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Kapper, Restaurant, Mini supermarkt, Gezamelijke ruimte, Horeca
Ligging
In een woonwijk
Profilering instelling
Voor ouderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland