Zorg in een instelling Kunt of wilt u niet meer thuis wonen? Dan kunt u zorg krijgen in een instelling.

Heeft u langdurige zorg nodig, maar is thuis wonen niet meer mogelijk? Dan is verhuizen naar een zorginstelling wellicht een optie. Via ons zorgkantoor kunt u op zoek gaan naar geschikte zorginstellingen in de regio’s Zuid-Holland Noord en Amstelland & de Meerlanden. Met behulp van onze zorgzoeker vindt u de zorginstellingen die bij u passen. Vindt u het lastig om zelf een keuze te maken? Wij helpen u graag bij het vergelijken van zorginstellingen.

Zorginstellingen in de regio

Woont u in de regio Zuid-Holland Noord of Amstelland & de Meerlanden? Dan bent u bij zorgkantoor Zorg en Zekerheid aan het juiste adres voor het vinden van een geschikte zorginstelling. Wij vinden namelijk dat langdurige zorg beschikbaar moet zijn voor iedereen. Dit standpunt proberen we te realiseren door zoveel mogelijk vanuit uw wensen en behoeften te handelen. Zo proberen wij het vinden van geschikte zorginstellingen zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarom hebben we handige zoekfilters ontworpen, zodat u binnen een aantal muisklikken een passende zorginstelling vindt in onze zorgzoeker.

Wat is een zorginstelling?

U vraagt zich wellicht af: ‘Wat is een zorginstelling precies?’ Bij een zorginstelling kunt denken aan een verpleeghuis, een verzorgingshuis, een instelling voor gehandicapten of een ggz-instelling. U komt in aanmerking voor wonen in een zorginstelling, indien u beschikt over een Wlz-indicatie én als u dag en nacht zorg nodig heeft. In een zorginstelling wordt er onder andere gezorgd voor een kamer of appartement, maaltijden, verzorging, verpleging, huishoudelijke hulp en ontspanning.

Vind een geschikte zorginstelling

Maak gebruik van onze zorgzoeker om een passende zorginstelling te vinden. Heeft u een voorkeur voor één van de zorginstellingen? Dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende zorgorganisatie voor meer informatie. Uiteraard kunt u daar onze hulp voor inschakelen.

Past zorg in een instelling bij mij?

Allereerst dient u in het bezit te zijn van een Wlz-indicatie om in aanmerking te komen voor zorg in een instelling. Is dat nog niet het geval? Dan kunt u een Wlz-indicatie aanvragen bij het CIZ. Indien u inderdaad een indicatie ontvangt, kunt u kiezen uit zorg in een instelling, zorg thuis of zorg met pgb. Heeft u hulp nodig bij het maken van een beslissing? Wij helpen u graag verder.

Met uw Wlz-indicatie heeft u het recht om te wonen in een Wlz-instelling

Kunt of wilt u niet meer thuis wonen? Zorg in een instelling is dan misschien een oplossing. U kunt daarbij denken aan een verpleeghuis, een instelling voor gehandicaptenzorg of een ggz-instelling. Daar krijgt u alle zorg die u nodig heeft. Op deze pagina staat meer informatie over wat zorg in een instelling inhoudt en of het wat voor u is.

Meer weten over zorginstellingen?

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Neem contact op