Zorgaanbieders zoeken

Advies bij het vinden van een zorgaanbieder

In de zorgzoeker vindt u alle aanbieders waarmee het zorgkantoor Zorg en Zekerheid een contract heeft afgesloten. U kunt zoeken op een specifieke instelling of op een postcode of woonplaats waar u de zorg wilt genieten. U kunt ook gebruik maken van de zorgzoeker als u nog geen wlz-indicatie heeft.

In het onderdeel sociale kaart vindt u zorgloketten in uw regio en andere initiatieven die u of uw netwerk kunnen helpen of ondersteunen als u dat nodig heeft.

Heeft u moeite met het vinden van de juiste zorgaanbieder? Iedereen die recht heeft op langdurige zorg uit de Wlz kan hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Neem contact op met het zorgkantoor Zorg en Zekerheid of met een onafhankelijk cliëntondersteuner.

Vind een passende zorgaanbieder in de zorgzoeker

In de zorgzoeker kunt u zorgaanbieders selecteren door te zoeken op uw woonplaats, de zorg die u nodig heeft of uw persoonlijke voorkeuren. Via de filters aan de linkerzijde van de pagina is het mogelijk om uw wensen in te voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op  zorgverleners die in de thuissituatie op wisselende tijden zorg kunnen leveren op het gebied van ouderenzorg en dementie. U kunt ook op het geïndiceerde zorgprofiel zoeken.

De zorgzoeker is opgedeeld in drie onderdelen:

Zorg thuis:  Hier vindt u alle aanbieders die Wlz zorg leveren bij u thuis. Door uw woonplaats op te geven in combinatie met de gewenste zorg, eventueel aangevuld met uw specifieke wensen, krijgt u een lijst met alle zorgaanbieders die aan uw selectie voldoen en zorg leveren in uw woonplaats.

Zorg in een instelling:  Hier vindt u alle aanbieders die zorg leveren wanneer u niet meer thuis kunt wonen. U gaat dan wonen in de zorginstelling. U kunt de instelling van uw voorkeur selecteren door te zoeken op de zorg die u nodig heeft of de plaats te selecteren waar u het liefste zou gaan wonen. Dit hoeft dus niet uw huidige woonplaats te zijn. 

U kunt ook binnen een bepaalde afstand van een locatie zoeken of op speciale faciliteiten die aanwezig moeten zijn, zoals een lift of kapper.

Sociale kaart: In de sociale kaart vindt u informatie over onderwerpen die u raken, maar niet direct te maken hebben met de Wlz. Zo kunt u er terecht voor alle WMO- en jeugdzorg loketten in de regio, mantelzorg informatie of ondersteuning of initiatieven op het gebied van sociale contacten.

U kunt in de sociale kaart zoeken door het gewenste onderwerp te kiezen en uw woonplaats te selecteren. U krijgt dan een lijst met alle instanties of initiatieven in uw woonplaats.

Op zoek naar een zorgaanbieder in jouw regio? 

Vind de zorgverlener die bij je past via deze zorgzoeker. Woont u in de regio Zuid-Holland Noord of Amstelland & de Meerlanden? Dan bent u bij zorgkantoor Zorg en Zekerheid aan het juiste adres voor het vinden van een passende zorg.