Het Raamwerk - De Zeehos

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Op het Zeehos in Katwijk wonen mensen met en zonder beperkingen naast elkaar.

Op het Zeehos in Katwijk wonen mensen met en zonder beperkingen naast elkaar. Op dit moment wonen er zo'n 124 cliënten met een lichamelijke of meervoudige beperking. Bijna alle cliënten maken gebruik van een rolstoel. De wijk en de woningen zijn volledig rolstoeltoegankelijk ingericht. Het Zeehos ligt in de duinen, vlakbij zee en dichtbij het dorpscentrum.

Cliënten van het Zeehos hebben veelal een (meervoudige) complexe beperking. Dit betekent dat er in verschillende mate ondersteuning en begeleiding geboden wordt. De ondersteuning is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen binnen de woonvorm.

Om de zorg, begeleiding en ondersteuning zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoefte van de cliënten is er voor gekozen om te werken met verschillende doelgroepen:

  • Verstandelijke beperking

  • Niet aangeboren Hersenletsel

  • Beademing

  • Progressieve ziektebeelden (MS, ALS)

  • Bijkomende gedragsproblemen

  • Psychische problematiek

Als u in de Zeehoswijk woont, heeft u een één- of tweekamerappartement. Alle woningen beschikken over domotica. Dit zijn computergestuurde aanpassingen waarmee u zelf deuren, gordijnen, licht en andere apparatuur kunt bedienen.

De woningen zijn voorzien van een zorgoproepsysteem. Hiermee is het mogelijk een spreek-luisterverbinding te maken. Zo kunt u op elk moment van de dag of de nacht contact met onze medewerkers leggen.

Binnen het Zeehos worden verschillende mogelijkheden voor dagbesteding geboden.

Ik zoek zorg voor
Lichamelijke handicap
Aanwezigheid van
Lift, Restaurant, Gezamelijke ruimte
Ligging
In een dorp- of stadscentrum, In een woonwijk
Profilering instelling
Voor ouderen, Voor volwassenen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland