Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur. Afdeling pgb is tijdelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur bereikbaar.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Het Raamwerk - De Zeehos

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Op het Zeehos in Katwijk wonen mensen met en zonder beperkingen naast elkaar.

Op het Zeehos in Katwijk wonen mensen met en zonder beperkingen naast elkaar. Op dit moment wonen er zo'n 124 cliënten met een lichamelijke of meervoudige beperking. Bijna alle cliënten maken gebruik van een rolstoel. De wijk en de woningen zijn volledig rolstoeltoegankelijk ingericht. Het Zeehos ligt in de duinen, vlakbij zee en dichtbij het dorpscentrum.

Cliënten van het Zeehos hebben veelal een (meervoudige) complexe beperking. Dit betekent dat er in verschillende mate ondersteuning en begeleiding geboden wordt. De ondersteuning is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen binnen de woonvorm.

Om de zorg, begeleiding en ondersteuning zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoefte van de cliënten is er voor gekozen om te werken met verschillende doelgroepen:

  • Verstandelijke beperking

  • Niet aangeboren Hersenletsel

  • Beademing

  • Progressieve ziektebeelden (MS, ALS)

  • Bijkomende gedragsproblemen

  • Psychische problematiek

Als u in de Zeehoswijk woont, heeft u een één- of tweekamerappartement. Alle woningen beschikken over domotica. Dit zijn computergestuurde aanpassingen waarmee u zelf deuren, gordijnen, licht en andere apparatuur kunt bedienen.

De woningen zijn voorzien van een zorgoproepsysteem. Hiermee is het mogelijk een spreek-luisterverbinding te maken. Zo kunt u op elk moment van de dag of de nacht contact met onze medewerkers leggen.

Binnen het Zeehos worden verschillende mogelijkheden voor dagbesteding geboden.

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland