Libertas - Het Gebouw

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

De ruim opgezette groepswoningen voor kleinschalig wonen hebben een rustige ligging op de eerste en tweede etage van Het Gebouw. Sleutelwoorden zijn: huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving.

 

Sterk in de wijk - Libertas Leiden biedt al meer dan 50 jaar ondersteuning aan de inwoners van Leiden. We leveren zorg aan huis, bieden mensen een woonomgeving wanneer ze niet meer thuis kunnen wonen en organiseren tal van activiteiten voor alle leeftijden in onze Huizen van de Buurt. Onze woonzorgcentra staan in een woonwijk, midden in de samenleving. U kunt dagelijks meedoen aan allerlei activiteiten onder het motto 'niets moet, alles mag'.

Ruimtelijk en vertrouwd wonen voor mensen met dementie. Het Gebouw staat in Leiden-Noord, een gezellige wijk waarin de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd. Het winkelcentrum is op vijf minuten loopafstand. 
De ruim opgezette groepswoningen voor kleinschalig wonen hebben een rustige ligging op de eerste en tweede etage van Het Gebouw. Sleutelwoorden zijn: huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving. Zoveel mogelijk wonen zoals thuis, bijvoorbeeld door samen te koken, TV te kijken of de was op te vouwen. Daarnaast bieden de ruime, lichte tweekamer appartementen privacy aan de bewoners. Regelmatig komen de pedicure en kapper langs. Het Gebouw is een multifunctioneel gebouw waarin niet alleen de groepswoningen van Libertas Leiden gevestigd zijn, maar ook drie basisscholen, een bibliotheek, een buurtcentrum, buitenschoolse opvang en diverse maatschappelijke voorzieningen. Het Gebouw staat dus midden in de samenleving en daar horen mensen met dementie uiteraard bij.

Wilt u eens komen kijken? Neem dan contact op met onze klantenservice: (071) 5 168 168 of per e-mail klantenservice@libertasleiden.nl.

Hoe kan ik mij/mijn (schoon)ouders/vader/moeder inschrijven voor een van de zorglocaties van Libertas Leiden? 
U heeft hiervoor een geldige indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. Deze indicatie kan worden aangevraagd bij het CIZ. Het formulier staat op de website van het CIZ: www.ciz.nl. U kunt het formulier ‘Aanvraag langdurige zorg’ printen, invullen en ondertekenen en opsturen naar het CIZ. Ook is het mogelijk om iemand te machtigen om de aanvraag namens u te doen. Dan vult u het machtigingsformulier in. Met vragen kunt u terecht bij de klantenservice van Libertas Leiden, telefoon 071-5168168 of via e-mail klantenservice@libertasleiden.nl. Wij ondersteunen u graag bij uw aanvraag.

Is het mogelijk om een afspraak te maken om de zorglocaties te bezichtigen? 
U bent van harte welkom. Voor het bezichtigen kunt u een afspraak maken met de teammanager zorg van de locatie.

Wat is er nodig voor opname op een PG-afdeling of kleinschalig wonen? 
Men moet in het bezit zijn van een indicatie van het CIZ (zzp 5 of zzp 7) met een BOPZ.

Ik zoek zorg voor
Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Kapper, Manicure, Gezamelijke ruimte, Horeca
Ligging
In een woonwijk
Profilering instelling
Voor ouderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland