Libertas - Rijn en Vliet

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

In Rijn en Vliet zijn een wijkrestaurant, winkeltje, pedicure, kapper, huisartsenpraktijk en fysiotherapeut gevestigd. Het winkelcentrum Vijf Meiplein ligt op loopafstand.

 

Sterk in de wijk - Libertas Leiden biedt al meer dan 50 jaar ondersteuning aan de inwoners van Leiden. We leveren zorg aan huis, bieden mensen een woonomgeving wanneer ze niet meer thuis kunnen wonen en organiseren tal van activiteiten voor alle leeftijden in onze Huizen van de Buurt.

Onze woonzorgcentra staan in een woonwijk, midden in de samenleving. U kunt dagelijks meedoen aan allerlei activiteiten onder het motto 'niets moet, alles mag'.

In Rijn en Vliet zijn een wijkrestaurant, winkeltje, pedicure, kapper, huisartsenpraktijk en fysiotherapeut gevestigd. Het winkelcentrum Vijf Meiplein ligt op loopafstand. Het complex bestaat uit twee gedeelten. In het eerste gedeelte wonen mensen met lichamelijke beperkingen en een intensieve zorgvraag. Er zijn ook gesloten afdelingen voor mensen met dementie. De woningen in het andere gedeelte zijn aanleunwoningen.

De eenkamerappartementen zijn voorzien van kitchenette en badkamer met toilet en douche.

Wilt u eens komen kijken? Neem dan contact op met onze klantenservice: (071)5 168 168 of klantenservice@libertasleiden.nl.

Hoe kan ik mij/mijn (schoon)ouders/vader/moeder inschrijven voor een van de zorglocaties van Libertas Leiden? 
U heeft hiervoor een geldige indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. Deze indicatie kan worden aangevraagd bij het CIZ. Het formulier staat op de website van het CIZ: www.ciz.nl. U kunt het formulier ‘Aanvraag langdurige zorg’ printen, invullen en ondertekenen en opsturen naar het CIZ. Ook is het mogelijk om iemand te machtigen om de aanvraag namens u te doen. Dan vult u het machtigingsformulier in. Met vragen kunt u terecht bij de klantenservice van Libertas Leiden, telefoon 071-5168168 of via e-mail klantenservice@libertasleiden.nl. Wij ondersteunen u graag bij uw aanvraag.

Is het mogelijk om een afspraak te maken om de zorglocaties te bezichtigen? 
U bent van harte welkom. Voor het bezichtigen kunt u een afspraak maken met de teammanager zorg van de locatie.

Kan ik mij uit voorzorg alvast inschrijven voor een plaats in een van de zorglocaties? 
Dat is niet mogelijk. Het CIZ geeft geen indicaties af voor de toekomst.

Als ik een appartement weiger, kom ik dan onderaan de wachtlijst? 
U mag een appartement weigeren. Het is niet te voorspellen hoe lang het duurt voordat u opnieuw een appartement krijgt aangeboden, dit kan in sommige gevallen langer dan een jaar duren.

Hoe hoog is de eigen bijdrage? 
Libertas Leiden stuurt uw gegevens naar het CAK. Het CAK berekent hoe hoog uw eigen bijdrage is. Op de website van het CAK kunt u een indicatie krijgen van de eigen bijdrage die u moet betalen.

Ik zoek zorg voor
Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Kapper, Restaurant, Manicure, Gezamelijke ruimte, Horeca
Ligging
In een woonwijk
Profilering instelling
Voor ouderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland