Marente - Oud Bijdorp

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Oud Bijdorp is een kloosterverzorgingshuis en woonlocatie voor zusters en andere mensen. 

Kloosterverzorgingshuis Oud Bijdorp in is een bijzondere locatie, fraai gelegen in een rustieke omgeving binnen de bebouwde kom van Voorschoten. Oud Bijdorp lijkt geen 'gewone' zorglocatie en dat is het ook niet. In dit prachtige sprookjesachtige klooster wonen totaal ongeveer 70 mensen - waaronder 50 zusters - die zorg ontvangen. Oud Bijdorp ligt in een groene omgeving vlakbij het centrum van Voorschoten op een mooi groot landgoed. U kunt er aangenaam wonen, meedoen aan de sociale en culturele activiteiten en gebruik maken van alle voorzieningen.

Oud Bijdorp is een kloosterverzorgingshuis en woonlocatie voor zusters en andere mensen. De meeste bewoners ontvangen zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). We willen de zusters zolang mogelijk zorg in de eigen vertrouwde omgeving bieden. Mooi wonen, van alle gemakken voorzien met persoonlijke zorg, ontmoeting en aandacht. De hele locatie ademt een huiselijke sfeer uit. Dagelijks wordt er vers gekookt met groenten en kruiden uit eigen tuin. Er zijn diverse gezamenlijke huiskamers, zithoekjes en een gezellige aula waar bewoners met elkaar, familie en vrijwilligers de dag kunnen doorbrengen. U kunt er heerlijk wandelen op het enorme eigen landgoed en de winkelstraat vindt u op een steenworp afstand.

Wij vinden het belangrijk dat u en uw familie zich thuis voelt en wij helpen u daar graag mee. Voor familieleden van bewoners staat onze deur altijd open. Eet gezellig mee, of stap even binnen voor een praatje en een kopje koffie met uw familielid. Er is een enorme varieteit aan activiteiten waar iedereen aan mee kan doen of als vrijwilliger kan meehelpen. Van wandelen naar de kinderboerderij tot spelletjes op de tovertafel maar ook yoga en andere activiteiten op het gebied van bewegen en muziek. De zusters hebben een bijzondere levenswijze die kenmerkend is voor het kloosterleven. Zij willen vooral ook een zuster voor elkaar zijn en hebben er bewust voor gekozen om alles samen te delen en alles samen te dragen.

Ik zoek zorg voor
Lichamelijke handicap, Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Restaurant, Gezamelijke ruimte, Religieuze ruimte
Ligging
Aan een park, In een woonwijk, In een bosrijke omgeving
Profilering instelling
Voor ouderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland