Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur. Afdeling pgb is tijdelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur bereikbaar.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Ons Tweede Thuis - Amstel-Meer

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Woon- en dagcentrum Amstel-Meer is een veilige en stimulerende omgeving aan mensen met een verstandelijke beperking.

Wonen en dagbesteding op één plek? Met zwembad, gymzaal, werklokaal, sfeervolle snoezelruimte en twee grote buitenpleinen? Woon- en dagcentrum Amstel-Meer is een veilige en stimulerende omgeving aan mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Met veel activiteiten en 24 uurszorg en ondersteuning. En alles op één plek!

Het dagcentrum 
Op het dagcentrum kun je van alles doen: knutselen, bewegen, fietsen, wandelen, zwemmen, inpakwerk, leren werken, snoezelen, muziek maken of luisteren en spelmateriaal ontdekken. Samen met de begeleiding kun je ook boodschappen doen, glas naar de glasbak brengen, werken op de veiling, krantenwijk lopen, de post wegbrengen en klusjes doen die bij je passen. 
In het dagcentrum is ook een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, muziekbegeleider en bewegingsbegeleider. Om je de maximale ondersteuning te kunnen geven. 
Het dagcentrum bestaat uit tien groepsruimten, voor zes tot twaalf cliënten.

Het wooncentrum 
Ons wooncentrum heeft zes groepswoningen voor totaal 45 mensen. 
Drie van de woningen zijn speciaal voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. 
In Amstel-Meer is er dag en nacht begeleiding aanwezig. Daarnaast zijn er gedragsdeskundigen, een arts voor verstandelijk gehandicapten, een maatschappelijk werker en pastoraal medewerker. 
Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Begeleiding en ondersteuning 
Amstel-Meer heeft 24 uurszorg. Begeleiders kijken wat je kunt én wat je aankunt en stemmen af op je mogelijkheden. 
We stimuleren je om zoveel mogelijk actief te blijven, bijvoorbeeld door in het huishouden mee te helpen. Samen met onze vrijwilligers organiseren we activiteiten en uitjes.

Eén keer per maand is er op zondag een oecumenische viering en er is een sfeergroepje onder leiding van de pastoraal medewerker. Er is een podium- en muziekavond en een discoavond. Twee keer per maand hebben we een kooravond en elke twee maanden is er een gezellige bijeenkomst (SOOS).

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland