Ons Tweede Thuis - Hoofdweg

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Woon- en dagcentrum Hoofdweg: Wonen en werken op één plek!

Wonen en werken op één plek? Met de ondersteuning die je nodig hebt? Woon- en dagcentrum Hoofdweg heeft dit. Voor volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking die intensieve ondersteuning nodig hebben. Er zijn veel activiteiten met 24 uurszorg en ondersteuning. En alles op één plek!

Dagcentrum 
Op het dagcentrum kun je van alles doen: knutselen, bewegen, fietsen, wandelen, inpakwerk, kaarten maken, snoezelen, muziek maken of luisteren en spelmateriaal ontdekken. Samen met de begeleiding kun je ook boodschappen doen, de post brengen of klusjes doen die bij je mogelijkheden en belangstelling passen. Naast de begeleiders werken in het dagcentrum een fysiotherapeut, een logopedist en een ergotherapeut.

Wooncentrum 
Het wooncentrum bestaat uit vijf groepswoningen.
Elke groepswoning heeft een grote gezamenlijke woonkamer met keuken en zeven of acht zit-slaapkamers met eigen sanitair. 
Bij elke groepswoning is een buitenruimte (tuin of dakterras/balkon) zodat cliënten lekker buiten kunnen zitten.

Begeleiding 
In Hoofdweg zorgt de begeleiding in principe voor alle huishoudelijke taken, zoals de maaltijden, de was en het schoonmaken. We stimuleren je om actief te blijven door bijvoorbeeld in het huishouden mee te helpen. In Hoofdweg is er dag en nacht begeleiding aanwezig.

We geven je de maximale ondersteuning. 
Daarom werken we intensief samen op het wooncentrum en dagcentrum. Begeleiders kijken wat je kunt en aankunt en stemmen de activiteiten af op je mogelijkheden.

Waar ligt Hoofdweg? 
Woon- en dagcentrum Hoofdweg ligt aan de Hoofdvaart aan de zuidrand van Hoofddorp. Het grenst aan een woonwijk en een bedrijventerrein. De bus stopt voor de deur en het centrum van Hoofddorp is op 20 minuten lopen. Het hele gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Ik zoek zorg voor
Verstandelijke handicap
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Gezamelijke ruimte
Ligging
In een woonwijk
Profilering instelling
Voor jeugd, Voor ouderen, Voor volwassenen, Voor kinderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland