Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Ons Tweede Thuis - Mozaïek

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Bij Mozaïek zijn tweekamerappartementen met eigen sanitair, keukenblok, hal en berging en er is een grote ontmoetingsruimte. 

Woonvoorziening Mozaïek is bestemd voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel met eventueel een lichamelijke beperking.

Begeleiding bij Mozaïek 
De twee verschillende groepen hebben een eigen benadering. Bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel is er sprake van een duidelijke breuk in de levenslijn. Zij moeten leren omgaan met de nieuwe levenssituatie. Begeleiders van Ons Tweede Thuis helpen met het zoeken, vinden en behouden van een nieuwe balans in zelfstandigheid en begeleiding, in wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Ook de groep mensen met lichamelijke beperking heeft ondersteuning nodig op verschillende vlakken. Mensen kunnen heel zelfstandig zijn maar wel ondersteuning nodig hebben bij lichamelijke verzorging of enige verpleegkundige hulp. Maar cliënten kunnen ook behoefte hebben aan hulp bij het onderhouden van sociale contacten met vrienden en familie, of het leggen van nieuwe contacten. Overdag hebben de cliënten hun eigen bezigheden buitenshuis. Dat kan heel verschillend zijn van een baan of activiteiten in dagcentrum Mozaïek tot een studie voor een beroepsopleiding. ’s Nachts is er een nachtdienst aanwezig.

Waar ligt Mozaïek en hoe ziet het eruit? 
Bij Mozaïek kunnen 35 mensen wonen. Er zijn tweekamerappartementen met eigen sanitair, keukenblok, hal en berging en er is een grote ontmoetingsruimte. 
Op de begane grond is een restaurant. Het hele pand is rolstoeltoegankelijk. Mozaïek ligt in Amstelveen aan de rand van een woonwijk met veel groen. Voor de dagelijkse boodschappen ligt winkelcentrum Groenhof dichtbij. Verder is Mozaïek goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer.

Ik zoek zorg voor
Lichamelijke handicap
Aanwezigheid van
Lift, Restaurant, Gezamelijke ruimte
Ligging
In een woonwijk
Profilering instelling
Voor volwassenen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland