Ons Tweede Thuis - Sluis-Zicht

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Iedereen heeft een dagprogramma op maat bij Woon- en dagcentrum Sluis-Zicht

Sluis-Zicht is een gespecialiseerd woon- en dagcentrum. Op één plek veel activiteiten, 24 uurszorg en persoonlijke ondersteuning.

Sluis-Zicht is er voor verschillende groepen: 
• voor mensen met een ( zeer) ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematiek 
• voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.


Je kunt op Sluis-Zicht tijdelijk wonen, permanent wonen of alleen voor dagbesteding komen. Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek( LVB plus) Sluis-Zicht is er voor mensen met een lichte verstandelijke beperking die ergens anders zijn vastgelopen. 
Zij krijgen hier structuur, veiligheid, geborgenheid en waardering. Rust, ritme en regelmaat. De locatie aan de Amstel met veel land eromheen geeft ruimte om jezelf te kunnen zijn en positieve ervaringen op te doen. 
Iedereen heeft een duidelijk dagprogramma: werken op het landgoed (groenten verbouwen, dieren verzorgen), arbeidsmatig werk (inpak- of montagewerk) of activiteiten als samen koken.

Sluis-Zicht biedt observatie, diagnostiek en behandeling. We kijken goed welke behoeften, interesse en mogelijkheden je hebt, wat je kan en aankan en welke begeleiding het meest geschikt is. Er is altijd begeleiding aanwezig.

Er is plaats voor acht mensen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Sluis-Zicht heeft één plek voor crisisplaatsing vanuit samenwerking met MEE Delft. Verblijf op Sluis-Zicht kan tijdelijk of permanent zijn. Voor mensen met een ( zeer) ernstige verstandelijke beperking. Wonen en dagbesteding op één plek, een duidelijke structuur en oog voor wat mensen kunnen en áánkunnen, dat is Sluis-Zicht. 
Speciaal bestemd voor mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking met gedragsproblemen. Met speciale ondersteuning en bescherming ervaren zij rust, veiligheid en plezier.

Iedereen heeft een dagprogramma op maat. 
Activiteiten wisselen elkaar af zoals snoezelen (van alles ervaren met je zintuigen), samen spelletjes doen, wandelen, muziek luisteren of zelf muziek maken, dvd of tv kijken, helpen bij huishoudelijke bezigheden, zwemmen of helpen met papier versnipperen. Op het dagcentrum zijn individuele ruimtes en groepsruimtes. Het landgoed bij Sluis-Zicht biedt veel mogelijkheden om buiten te zijn. Je kunt helpen bij het verzorgen van de dieren en de moestuin.

Op Sluis-Zicht is plaats voor acht mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Er is altijd begeleiding aanwezig. Dankzij extra gelden vanuit de Meerzorg is extra aandacht en één-op-één-begeleiding mogelijk.

Ik zoek zorg voor
Verstandelijke handicap
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Gezamelijke ruimte
Ligging
Landelijk gelegen
Profilering instelling
Voor volwassenen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland