Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur. Afdeling pgb is tijdelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur bereikbaar.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Ons Tweede Thuis - Westwijk

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Woon- en dagcentrum Westwijk

Wonen en dagbesteding op één plek? Met een zwembad, een gymzaal en een sfeervolle snoezelruimte? En met intensieve ondersteuning. Of: zelfstandig wonen, je eigen leven zelf invullen, met ondersteuning op maat? Woon- en dagcentrum Westwijk is er voor mensen die intensieve ondersteuning en verzorging nodig hebben. Zij vinden hier een veilige en stimulerende omgeving met veel activiteiten. En alles op één plek. Maar Westwijk is er ook voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een eigen appartement met veel zelfstandigheid én met persoonlijke aandacht en passende ondersteuning.

Appartementen 
Wil je in een appartement wonen? Dan kun je zelf je vrije tijd invullen, relaties met familie en vrienden onderhouden en je eigen huishouden verzorgen. De begeleiding ondersteunt je waar dat nodig is.

Wooncentrum 
Het wooncentrum heeft groepswoningen voor zes tot acht personen. Bewoners hebben hun eigen zit-slaapkamer, de meeste met eigen sanitair. Elke groepswoning heeft een gezamenlijke huiskamer met keuken. Dag en nacht is er begeleiding aanwezig. Er is intensieve samenwerking met het dagcentrum. Begeleiders kijken steeds wat je kunt én wat je aankunt.

Dagcentrum 
Op het dagcentrum kun je van alles doen: knutselen, bewegen, fietsen, wandelen, zwemmen, inpakwerk, houtbewerking, zeep maken, snoezelen, muziek maken of luisteren en spelmateriaal ontdekken. Samen met de begeleiding kun je ook boodschappen doen, glas ophalen in de wijk of licht arbeidsmatig werk of andere klusjes die bij je passen.

Algemeen 
In het dagcentrum is een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, muziekbegeleider en bewegingstherapeut. Bij Westwijk zijn ook gedragsdeskundigen, arts voor verstandelijk gehandicapten, ergotherapeut en pastoraal medewerker. Een keer per maand, op zondag, is er een bijeenkomst met een algemeen kerkelijk karakter. Er is ook een recreatief medewerker. Zij organiseert diverse activiteiten in de vrije tijd en coördineert de vrijwilligers.

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland