Wijdezorg - Emmaus
In Emmaus vinden veel ontmoetingen plaats. Dit komt doordat Emmaus een gevarieerd activiteitenaanbod heeft.
Kenmerken
- Ouderenzorg en dementie
- Lift
- Tuin
- Kapper
- Restaurant
- Mini supermarkt
Zorglocatie Aarhoeve: Het gebouw is prachtig en heeft een uitstraling die past in het mooie landelijke Langeraar.
U het comfort, WIJdezorg: dat is wat u van ons mag verwachten. In de Rijnstreek bieden wij mensen van 50 jaar en ouder maatwerk op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Vanuit onze zeven zorglocaties leveren we met rond de 800 medewerkers persoonlijke zorg en service die aansluit op de woonomgeving en de leefstijl van de individuele klant. Dankzij de enthousiaste inzet van ruim 700 vrijwilligers kunnen we onze klanten bovendien veel activiteiten en andere aantrekkelijke extra’s bieden. In de dorpen functioneren onze gastvrije locaties als ontmoetingsplaats voor bewoners, familie en dorpsgenoten.
Midden in Langeraar ligt de zorglocatie Aarhoeve. Het gebouw is prachtig, heeft een uitstraling die past in het mooie landelijke Langeraar. Het gebouw is omgeven door een mooie tuin waar men kan wandelen en/of op een bankje kan genieten van het uitzicht op het hertenkamp. Op de eerste verdieping zijn drie kleinschalige beschermde woongroepen voor ouderen met dementie, in elke woongroep wonen 10 bewoners. Zij hebben een gezamenlijke huiskamer en een eigen zit-slaapkamer. Er zijn 32 appartementen voor verzorgingshuisbewoners, deze hebben allen een zit- en een slaapkamer met een ruime douche en toiletruimte. De dakkapellen zijn eigentijds en hebben allen een zeer weids uitzicht. Het restaurant van Aarhoeve serveert dagelijks een lekkere maaltijd. Het biedt een perfecte plek om even neer te strijken voor een kopje koffie, een borreltje, een lunch, de warme maaltijd of gewoon om even een praatje te maken en de dorpspraatjes met elkaar te delen. Wekelijks worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals een mannenochtend, kaartmiddagen, spelletjesmiddagen en een creatieve ochtend. Men kan ook deelnemen aan de dag- of groepsverzorging. Natuurlijk ontbreekt de chique kapsalon niet.
De locatie is intern verbonden met de drie seniorencomplexen, waar ouderen een appartement kunnen huren en/of kopen van de Stichting Novitas. Men is dan verzekerd (indien nodig) van de zorg- en dienstverlening van de medewerkers van de Aarhoeve. Voor informatie, bijvoorbeeld over het huren van een appartement, kunt u terecht bij Zorgbemiddeling via 088-209 1000 of via zorgbemiddeling@wijdezorg.com
Dit alles maakt Aarhoeve tot een gezellige ontmoetingsplaats voor inwoners van Langeraar en omgeving.
Veelgestelde vragen:
1) Ik wil mij opgeven voor een van de zorglocaties van WIJdezorg. Hoe gaat dat in zijn werk?
Verzorgings- en verpleeghuiszorg wordt betaald uit de Wet langdurige zorg. U heeft hiervoor een geldige indicatie nodig, zeg maar uw toegangsbewijs tot de zorg. Deze indicatie kan worden aangevraagd bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Voor het aanvragen van zorg vanuit de Wlz kunt u het formulier 'Aanvraag langdurige zorg' printen, invullen en met pen ondertekenen. U stuurt dit daarna naar het CIZ.
U kunt ook iemand machtigen om de aanvraag namens u te doen. Dan vult u het machtigingsformulier in en stuurt dit mee met de aanvraag. Voor informatie en de Wlz-check kunt u kijken op: www.ciz.nl
Met vragen kunt u terecht bij de afdeling Zorgbemiddeling van WIJdezorg, telefoon 088-209 1000 of e-mail: zorgbemiddeling@wijdezorg.com. Onze medewerkers helpen u graag!
2) Als ik op de wachtlijst sta, hoe lang duurt het dan voordat ik een appartement krijg?
De snelheid waarmee appartementen vrijkomen is sterk wisselend en daarom kunnen we hierover geen uitspraak doen. Het aantal wachtenden zegt op zich niets over de wachtduur. Er wordt namelijk gekeken naar de omstandigheden, zoals veiligheid in de thuissituatie, psychosociale omstandigheid, overbelasting mantelzorg e.d. . Onze afdeling Zorgbemiddeling kan u verder informeren.
3) Kan ik deze zorglocatie bezichtigen?
Natuurlijk kan dat, u bent van harte welkom. Het is verstandig om een locatie te bezichtigen en te ervaren of u zich er thuis zou kunnen voelen. Voor een rondleiding kunt u een afspraak maken met de manager zorg van de betrokken locatie. De manager zorg is te bereiken via het algemene telefoonnummer van WIJdezorg.
4) Ik heb een indicatie voor verblijf gekregen. Hoe nu verder?
Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) heeft u gevraagd of u voorkeur heeft voor een bepaalde zorglocatie. Als u uw voorkeur heeft aangegeven, zal het zorgkantoor uw indicatie na ontvangst direct aan de betrokken instelling toewijzen. Zodra onze afdeling zorgbemiddeling uw gegevens heeft ontvangen, neemt zij contact op met u of uw mantelzorger op. Daarna volgt een brief met de bevestiging van plaatsing op de wachtlijst van het huis van uw voorkeur.
5) Als ik een appartement weiger, kom ik dan weer onderaan de wachtlijst?
We nemen aan dat u niet voor niets op een wachtlijst staat en dat u de voorziening echt nodig heeft. Als u een appartement in het verzorgingshuis krijgt aangeboden en u weigert, dan melden we dit in de geautomatiseerde wachtlijst aan het Zorgkantoor. Het is goed mogelijk dat uw indicatie na afloop van de geldigheidsperiode niet verlengd wordt als u intussen een passend aanbod heeft geweigerd. Maar zolang u over een geldige indicatie beschikt, blijft u bij ons op de wachtlijst staan. Indien u een aanbod weigert, vragen wij u om zelf aan ons door te geven wanneer u opnieuw benaderd wilt worden.
De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.