Zonnehuis Westwijk

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Zonnehuis Westwijk is een modern gezellig verpleeghuis in de Amstelveense wijk Westwijk en biedt zorg aan mensen met dementie. Mensen met geheugenproblemen zijn van harte welkom. Het huis heeft een prachtige belevingstuin en een vrolijk 'dorpsplein'.

Mensen met dementie kunnen in Zonnehuis Westwijk een woning delen. Deze woonvorm heet 'kleinschalig wonen'. Cliënten kunnen zoveel mogelijk de huiselijkheid van thuis ervaren.

Elke dag wordt er in de open keuken vers gekookt door verzorgenden met hulp van bewoners en familie. Ieder heeft een eigen ruime slaapkamer van 15 a 20m2, met tv- en internetaansluiting, een hooglaagbed en een linnenkast. De badkamers worden gedeeld.
Naast de geborgenheid van de woning biedt Zonnehuis Westwijk een veilige leefruimte daarbuiten, als de zelfstandigheid van de cliënt dit toelaat. Het gebouw en de tuin zijn hier speciaal voor ingericht.
Bij kleinschalig wonen is alles zoveel mogelijk als thuis. Per woning leven zo’n 7 bewoners met dementie met elkaar, daarbij geholpen door één vaste medewerker. De zorg sluit zoveel mogelijk aan bij de leefstijl en voorkeuren van de bewoners. Ieder heeft een kamer met deels eigen spullen en deelt de badkamers met andere bewoners. De tijd wordt met name doorgebracht samen in de gezamenlijke huiskamer en keuken. De ‘huisgenoten’ eten samen en helpen naar vermogen mee met huishoudelijke karweitjes zoals koken en de was vouwen.

Hoe kunnen we in uw situatie de zorg optimaal voor u regelen?
Bel ons 0900 0401441 (ma t/m vr 8.30 – 17.00 uur) of mail info@zhga.nl.

Ik zoek zorg voor
Ouderenzorg en dementie
Aanwezigheid van
Lift, Tuin, Kapper, Manicure, Gezamelijke ruimte
Ligging
In een woonwijk

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland