Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Modulair pakket thuis (mpt)

Wat houdt een Modulair pakket thuis (mpt) in?

Het modulair pakket thuis (mpt) is een vorm van langdurige zorg thuis. Met een mpt kiest u welke onderdelen van het volledig pakket thuis (vpt) u wilt ontvangen. Maaltijden worden bij een mpt niet geboden. Het zorgaanbod wordt op uw specifieke situatie afgestemd. Met het mpt kunt u de zorg van één of meerdere door het zorgkantoor gecontracteerde zorgaanbieders thuis krijgen. Combinaties tussen mpt en pgb zijn ook mogelijk.

Voor een mpt kiest u als:

 • u geen verzorgde maaltijden nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u met anderen samenwoont (zoals woongroep, partner of ouders);

 • u niet alle zorg uit een vpt nodig heeft;

 • u niet al uw zorg van één zorgverlener wilt ontvangen;

 • u niet alle zorg in natura wilt ontvangen.

Het mpt kan één of meer van de volgende zorgfuncties bevatten:

 • Verpleging

 • Persoonlijke verzorging

 • Begeleiding

 • Behandeling

 • Dagbesteding of -behandeling en eventueel vervoer ernaartoe

 • Schoonhouden van de woonruimte door een huishoudelijke hulp

 • Logeeropvang

Hoe stelt u een mpt samen?

Samen met uw zorgaanbieder(s) stelt u uw eigen pakket samen. Dit pakket is opgebouwd uit verschillende modules die overeenkomen met de verschillende soorten Wlz-zorg. U kunt bijvoorbeeld een combinatie maken van verpleging, verzorging, begeleiding thuis en/of dagbesteding.

Leveringsvorm mpt: zorg in natura of een combinatie met pgb

Met een mpt in natura maakt u gebruik van de zorgaanbieders die zijn gecontracteerd door het zorgkantoor. U vindt gecontracteerde zorginstellingen met de zorgvergelijker. U kunt het mpt ook combineren met een pgb. Lees hier wat de mogelijkheden zijn of raadpleeg de pagina combinatie Zorg in natura en pgb.

Meerdere zorgaanbieders

Kiest u voor meerdere zorgaanbieders? Stel dan voor elke zorgaanbieder een zorgplan op. 

Past zorg thuis bij mij?

Heeft u de voorkeur tot Zorg Thuis of Zorg in een Instelling? Welke wensen heeft u om uw zorg te ontvangen? Raadpleeg onze keuzehulp om u te helpen de juiste keus te maken.

Weet u al welke zorg u nodig heeft, maar wilt u weten bij welke thuiszorgorganisatie u terecht kunt? Ga dan direct naar onze zorgzoeker. Hier vindt u een overzicht van zorgaanbieders die Zorg Thuis kunnen leveren die u nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding in de thuissituatie.