Modulair pakket thuis (mpt).

Het modulair pakket thuis (mpt)Het modulair pakket thuis (mpt) is een vorm van langdurige zorg thuis (Wlz). Met een mpt kiest u welke onderdelen van het zorgpakket u wilt ontvangen. U kunt ook bepaalde zorg niet kiezen. Bijvoorbeeld omdat u zorg zelf gedeeltelijk wilt inkopen met een persoonsgebonden budget.  is een vorm van langdurige zorg thuis. Met een mptHet modulair pakket thuis (mpt) is een vorm van langdurige zorg thuis (Wlz). Met een mpt kiest u welke onderdelen van het zorgpakket u wilt ontvangen. U kunt ook bepaalde zorg niet kiezen. Bijvoorbeeld omdat u zorg zelf gedeeltelijk wilt inkopen met een persoonsgebonden budget.  kiest u welke onderdelen van het volledig pakket thuis (vpt)Alle zorg zoals die geleverd wordt in een Wlz-zorginstelling, maar dan bij u thuis. De zorg wordt geleverd onder verantwoordelijkheid van één zorgaanbieder.  u wilt ontvangen. Maaltijden worden bij een mpt niet geboden. Het zorgaanbod wordt op uw specifieke situatie afgestemd. Met het mpt kunt u de zorg van één of meerdere door het zorgkantoor gecontracteerde zorgaanbieders thuis krijgen. Combinaties tussen mpt en pgbEen persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg of hulp inkoopt. U kunt dan kiezen welke zorg u krijgt en van wie. zijn ook mogelijk.

Voor een mpt kiest u als:

 • u geen verzorgde maaltijden nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u met anderen samenwoont (zoals woongroep, partner of ouders);

 • u niet alle zorg uit een vptAlle zorg zoals die geleverd wordt in een Wlz-zorginstelling, maar dan bij u thuis. De zorg wordt geleverd onder verantwoordelijkheid van één zorgaanbieder. nodig heeft;

 • u niet al uw zorg van één zorgverlener wilt ontvangen;

 • u niet alle zorg in natura wilt ontvangen.

Het mpt kan één of meer van de volgende zorgfuncties bevatten:

 • Verpleging

 • Persoonlijke verzorging

 • Begeleiding

 • BehandelingGeneeskundige zorg van specifiek medische, specifiek gedragswetenschappelijke of specifiek paramedische aard die noodzakelijk is in verband met de aandoening, beperking, stoornis of handicap van de verzekerde.

 • Dagbesteding of -behandeling en eventueel vervoer ernaartoe

 • Schoonhouden van de woonruimte door een huishoudelijke hulp

 • Logeeropvang

Hoe stelt u een mpt samen?

Samen met uw zorgaanbieder(s) stelt u uw eigen pakket samen. Dit pakket is opgebouwd uit verschillende modules die overeenkomen met de verschillende soorten Wlz-zorg. U kunt bijvoorbeeld een combinatie maken van verpleging, verzorging, begeleiding thuis en/of dagbesteding.

Leveringsvorm mpt: zorg in natura of een combinatie met pgb.

Met een mpt in natura maakt u gebruik van de zorgaanbieders die zijn gecontracteerd door het zorgkantoor. U vindt gecontracteerde zorginstellingen met de zorgvergelijker. U kunt het mpt ook combineren met een pgb. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Meerdere zorgaanbieders.

Kiest u voor meerdere zorgaanbiedersEen zorgaanbieder is een organisatie die zorg en/of ondersteuning levert. Bijvoorbeeld een verpleeghuis of revalidatiecentrum. ? Stel dan voor elke zorgaanbieder een zorgplan op.