Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Eten en drinken in de Wlz

Als u verblijft in een Wlz-instelling ontvangt u uw eten en drinken van de zorgaanbieder. U krijgt drie maaltijden per dag. Ook zorgt de zorginstelling voor voldoende drinken, tussendoortjes, fruit, koffie, thee en dergelijke. De consumptiemiddelen voldoen uiteraard aan de standaard kwaliteitseisen van bijvoorbeeld het Voedingscentrum.

Medisch noodzakelijk dieet

Heeft u een medisch noodzakelijk dieet? Moet u bijvoorbeeld zoutarm of glutenvrij eten? Laat het dan weten aan uw zorgverlener. Ook een medisch noodzakelijk voedingssupplement, zoals een voedingsverdikkingsmiddel, kan tot onderdeel van de voeding worden gemaakt. Voorgeschreven dieetpreparaten en dieetvoeding zijn alleen bij behandeling door of namens de verblijfsinstelling onderdeel van het door de Wlz betaalde zorgpakket.

Zelfstandigheid

Bent u nog in grote mate zelfstandig? Dan kunt u de zorginstelling helpen met het klaarmaken van het eten en drinken of met het doen van de boodschappen.