Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Plannen voor voldoende capaciteit verpleegzorg in 2025

Zorgkantoren hebben gezamelijk in beeld gebracht hoeveel extra verpleegzorgplekken kunnen worden gecreëerd.

Verdubbeling aantal ouderen

Vrijwel alle regio’s in Nederland krijgen in de komende 20 jaar te maken met een verdubbeling van het aantal ouderen. Ook de zwaarte van de benodigde verpleegzorg neemt toe. Het is voor zorgkantoren nu al uitdagend om voor alle ouderen die zorg nodig hebben een geschikte plek te vinden. Regio’s hebben daarnaast specifieke opgaven door bijvoorbeeld verschillen in samenstelling van de bevolking. Deze uitdaging is in beeld gebracht in de regiomonitors 2021.

Lees meer over deze uitdaging op de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Plannen voor voldoende capaciteit verpleegzorg in 2025

Voor alle regio’s in Nederland is nu duidelijk hoeveel extra verpleegzorgplekken kunnen worden gecreëerd in bijvoorbeeld kleinschalige woonzorgvormen en verpleeghuizen. Het gaat in totaal om 22.394 plekken waarmee in 2025 aan de vraag naar verpleegzorg kan worden voldaan. Dat blijkt uit een inventarisatie van alle plannen van zorgaanbieders door de zorgkantoren in hun regio’s.

De regiomonitors van alle zorgkantoren kunt u terugvinden op de website van Zorgverzekeraars Nederland. De regiomonitors voor de zorgkantoorregio's Amstelland en de Meerlanden & Zuid Holland Noord vind u op deze pagina.