Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Wat is een pgb?

Wat houdt een pgb in? Waar moet u rekening mee houden? Lees hier meer over.

Pgb staat voor persoonsgebonden budget. Het pgb is een geldbedrag waarmee u zelf zorg inkoopt. Als u een pgb toegekend heeft gekregen, dan kiest u zelf uw zorgverleners, en maakt u zelf afspraken over de zorg met uw zorgverleners. U heeft zelf de regie. Met een pgb hebt u ook veel verantwoordelijkheden. Zo moet u aantonen dat u zelf uw zorg kunt regelen, en u moet laten zien hoe u uw pgb besteedt. Hiervoor houdt u een uitgebreide administratie bij. Ook zorgt u ervoor dat uw zorgverleners via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaald worden. Het kan ook zijn dat u een wettelijk vertegenwoordiger heeft en dat hij/zij dit voor u regelt. Binnen de Wlz mag ook een gewaarborgde hulp dit voor u regelen.

Handreiking voor toetsing op pgb-vaardigheid

Welke kennis en vaardigheden heeft u nodig om als budgethouder, vertegenwoordiger of gewaarborgde hulp te kunnen werken met een persoonsgebonden budget? U leest het in de handreiking voor toetsing op pgb-vaardigheid.

Per Saldo

Per Saldo is de belangenvereniging voor mensen met een pgb uit alle zorgwetten. Zij helpen u met persoonlijk advies, juridische dienstverlening, cursussen en voorlichting. Meer over Per Saldo leest u op hun website