Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur. Afdeling pgb is tijdelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur bereikbaar.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Zorginkoop

Wij geven uitvoering aan de Wlz binnen de regio’s Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland Noord. Waar letten wij op bij het inkopen van zorg?

Het Zorgkantoor Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland Noord geeft uitvoering aan de Wlz in deze regio’s. Onze missie is om voldoende kwalitatief toereikende zorg in te kopen tegen zo laag mogelijke kosten.  

Bij de zorginkoop moeten wij ons houden aan landelijke wet- en regelgeving en werken we binnen een begrensd budget. Ook demografische ontwikkelingen zijn van invloed op het inkopen van geïndiceerde zorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een toename van het aantal ouderen in de regio.

Hoe maken wij onze keuzes?

De prijs-kwaliteitverhouding is voor ons doorslaggevend bij het kiezen van een zorgaanbieder. Het is voor ons niet altijd mogelijk om aan de financiële wensen van elke zorgaanbieder tegemoet te komen. Wij maken bij onze uiteindelijke keuze voor een zorgaanbieder geen onderscheid tussen bestaande of nieuwe organisaties. Ons regionaal budget is begrensd en wordt jaarlijks toegekend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kijk hier voor het laatste nieuws voor zorgaanbieders.