Wat doen wij?

Het zorgkantoor regelt Wlz-zorg in uw regio. U vindt hier alle taken van het zorgkantoor op een rij.

De kerntaak van het zorgkantoor is de uitvoering van de Wet langdurige zorg (Wlz) in de regio Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden. Hiervoor kopen wij elk jaar zorg in voor iedereen met een Wlz-indicatie. U kunt bij ons terecht voor advies, informatie en ondersteuning bij al uw vragen over Wlz-gerelateerde onderwerpen.

Bekijk hier een filmpje over de rol van het zorgkantoor.

De rol van het zorgkantoor in tekst

Mensen die langere tijd intensieve zorg nodig hebben komen in aanmerking voor langdurige zorg. Deze zorg is in Nederland geregeld in de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Als zorgkantoor helpen wij u bij het regelen van uw langdurige zorg. Wij doen dit voor mensen die binnen de regio Zuid Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden wonen en over een CIZ indicatie beschikken.

Elk zorgkantoor werkt samen met een zorgverzekeraar. Ons zorgkantoor is onder gebracht bij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Wij regelen de langdurige zorg voor iedereen in onze regio, dus ook voor alle mensen die hun zorgverzekering bij een andere verzekeraar hebben afgesloten.

Wanneer u gebruik kan gaan maken van de langdurige zorg, dan kunt u ervoor kiezen om de zorg door ons zorgkantoor te laten regelen of om dit zelf te regelen.

Laat u uw zorg regelen door ons dan hoeft u zelf helemaal niets te doen. Wij regelen dan de beste zorg voor u, bij u thuis of bij een zorgaanbieder.

Wilt u uw zorg zelf regelen, dan kunt u gebruik maken van het Persoonsgebonden Budget (pgb). U heeft dan zelf de regie over uw budget en bij wie u uw zorg inkoopt.

Heeft u vragen? Onze experts helpen u graag verder.

Wat doet het zorgkantoor?

Het zorgkantoor:

Wat doen wij niet?

Iedere regio heeft een eigen zorgkantoor.

Uw woonplaats bepaalt bij welk zorgkantoor u terecht kunt. Het Zorgkantoor Zorg en Zekerheid regelt de Wlz-zorg voor iedereen die langdurige zorg nodig heeft in de regio’s Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden. Wilt u weten bij welk zorgkantoor u moet zijn? Gebruik de zorgkantoorzoeker.