Ons Tweede Thuis - Beethovenlaan

Website Direct bemiddelen Direct bemiddelen

Woonvoorziening Beethovenlaan: Warm, stabiel, betrouwbaar én uitdagend. 

Kinderen met een beperking kunnen niet altijd thuis wonen. Ze hebben wel, net als alle kinderen, behoefte aan een fijne omgeving waar ze zich kunnen ontwikkelen. 
Woonvoorziening Beethovenlaan is zo’n omgeving. Warm, stabiel, betrouwbaar én uitdagend. Voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 23 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Begeleiding 
In woonvoorziening Beethovenlaan zorgen we zo veel mogelijk voor een natuurlijke opvoedingssituatie. Kinderen van verschillende leeftijden wonen daarom bij elkaar in een groep. We werken nauw samen met ouders. Elke groep heeft zijn eigen begeleiding. Er is 24 uur en 7 dagen per week begeleiding aanwezig. De begeleiding stimuleert de kinderen om waar mogelijk mee te helpen, bijvoorbeeld met huishoudelijke taken of met koken. Overdag gaan alle kinderen dagbesteding naar school, dagcentrum of werkproject.

Hoe ziet Beethovenlaan eruit en waar ligt het? 
Beethovenlaan bestaat uit drie geschakelde eengezinswoningen voor in totaal 23 kinderen. 
Er zijn verschillende kamers: twee ruime kamers aangepast voor kinderen met een lichamelijke beperking, slaapkamers, appartementen met keukenblok en eigen douche en toilet. 
In de tuinen kunnen de kinderen zich uitleven op o.a. trampolines, een klimtoestel, tafeltennistafel en schommel.

Woonvoorziening Beethovenlaan ligt midden in een rustige woonwijk in Aalsmeer dichtbij de Westeinderplas. 
De wijk bestaat uit laagbouw met tuinen en veel openbaar groen. Een park met een speelplaats, een kinderboerderij en een zwembad liggen er schuin tegenover. Er zijn diverse andere voorzieningen op loopafstand zoals een kerk, buurthuis, een klein winkelcentrum, sportvelden en een bushalte.

Ik zoek zorg voor
Verstandelijke handicap
Aanwezigheid van
Tuin, Gezamelijke ruimte
Ligging
In een woonwijk
Profilering instelling
Voor jeugd, Voor kinderen

De informatie op deze pagina wordt aangeleverd door de zorgaanbieder zelf.

ZorgkaartNederland