Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Woont u in één van deze onderstaande gemeenten, dan kunt u terecht bij Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Kaart van werkgebied Zorgkantoor zorg en zekerheid

Wie doet wat bij een pgb?

Bij een persoonsgebonden budget (pgb) via de Wet langdurige zorg (Wlz) spelen een aantal partijen een rol. Hier leest u welke partijen dat zijn en wat hun rol is.

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) 

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) is verantwoordelijk voor het toekennen van de indicatie die u nodig heeft om Wlz-zorg te krijgen. Ze onderzoeken of u recht heeft op langdurige zorg en geven een indicatie van het soort en de hoeveelheid zorg die u kunt krijgen (zorgzwaartepakket).

Het zorgkantoor 

Met de indicatie voor Wlz-zorg kunt u kiezen voor zorg in natura, een pgb of een combinatie van beide. Het zorgkantoor adviseert u bij de keuzes en helpt met het regelen van uw zorg. Hier leest u hoe een pgb-aanvraag in zijn werk gaat.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB)

De SVB beheert uw pgb-gelden. Op uw verzoek verricht de SVB de betalingen aan de door u gekozen zorgverlener(s). U kunt er ook voor kiezen de salarisadministratie en inhoudingen door het SVB te laten doen. In dat geval stuurt u de desbetreffende formulieren naar de SVB op.

Het Centraal Administratiekantoor (CAK) 

Voor een pgb betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van dit bedrag berekent het Centraal Administratiekantoor (CAK). U ontvangt hiervoor maandelijks een factuur van het CAK.