Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Thumbnail Wout

Wout

Klantadviseur

Thumbnail Fenna

Fenna

Klantadviseur

Combinatie Zorg in natura en pgb

U wilt een deel van uw zorg zelf regelen, maar een ander deel liever door het zorgkantoor laten regelen? U kunt Zorg in natura (Zin) combineren met het persoonsgebonden budget (pgb).

U als Wlz-cliënt krijgt met een Wlz-indicatie 100% budget. U mag zelf weten hoe u dit verzilveren. Dit kan door in een instelling te wonen of door thuis te blijven. Kiest u voor het laatste, dan bestaan er twee leveringsvormen: Zin of pgb, maar ook een combinatie is mogelijk. Een combinatie wordt vaak gedaan omdat Wlz-cliënten dan voor specifieke zorg kunnen richten tot eigen gekozen zorgverleners, die u inkoopt met het pgb en daar eigen afspraken mee kunt maken. Voorbeelden zijn: een verpleegkundige ZZP’er die in de buurt woont en/of een eigen vertrouwde huishoudelijk hulp die al jaren komt.

Vaak wordt voor Zin ernaast gekozen omdat de kwaliteit daarvan over het algemeen beter is. Bij Zin heeft een zorgaanbieder een contract met het zorgkantoor en moet zich aan veel afspraken houden, en over deze afspraken wordt verantwoording afgedragen. 

Geen pgb mogelijk voor bepaalde zorgprofielen

Een combinatie van een Zin en pgb is niet mogelijk als u een indicatie voor de zorgprofielen 9B VV, 3 LVG, 4 LVG, 5 LVG, 1 SGLVG of GGZ B heeft. 

Berekenen invloed op het pgb

De klantbegeleiders van het zorgkantoor bekijken samen met u de situatie en rekenen uit wat precies de invloed is op het pgb als de zorg deels in Zin wordt geleverd. De zorgaanbieder levert een rekenmodule aan, waarin zij precies aangeven wat zij leveren tegen welk tarief.

Mocht u geïnteresseerd zijn in combi Zin-pgb, dan kunt u contact opnemen met de klantbegeleiders via 071-58 25 888 of klantadvies.wlz@zorgenzekerheid.nl. De afdeling klantadvies is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00u.

Raadpleeg ook de pagina 4 van de folder 'Zelf uw zorg inkopen in 6 stappen' die u hieronder als bijlage aantreft voor voorbeelden.