Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Thumbnail Wout

Wout

Klantadviseur

Thumbnail Fenna

Fenna

Klantadviseur

Wie is uw aanspreekpunt?

Wie uw aanspreekpunt is, hangt af van uw situatie. Hieronder kunt u nakijken welke situatie op u van toepassing is.

U woont thuis en wacht op verhuizing naar een zorginstelling → Dossierhouder

Als u in een Wlz-zorginstelling wilt gaan wonen, dan moet u eerst een keuze maken voor de zorgaanbieder bij wie u het liefst wilt wonen. Deze zorgaanbieder wordt uw voorkeursaanbieder, ook wel dossierhouder genoemd. De dossierhouder bespreekt allerlei zaken met u: een passende locatie, de urgentie van uw opname en uw specifieke wensen.

U maakt gebruik van een volledig pakket thuis (vpt)  → Dossierhouder

Als u gebruikmaakt van een vpt, dan is de zorgaanbieder die het vpt levert de dossierhouder. Dit geldt ook als u op een wachtlijst voor verblijf in een instelling staat.

U maakt gebruik van een modulair pakket thuis (mpt)  → Coördinator zorg thuis

Als u gebruikmaakt van een mpt, heeft u een coördinator zorg thuis. Zijn er meerdere zorgaanbieders bij u betrokken, dan wordt in overleg met u afgesproken wie de coördinator zorg is. Deze zorgaanbieder is verantwoordelijk voor de coördinatie van uw overbruggingszorg.

U maakt tijdens uw wachttijd gebruik van overbruggingszorg → Coördinator zorg thuis

Wanneer u overbruggingszorg krijgt in de vorm van zorg thuis of dagbesteding, heeft u een coördinator zorg thuis. Zijn er meerdere zorgaanbieders bij u betrokken, dan wordt in overleg met u afgesproken wie de coördinator zorg is. Deze zorgaanbieder is verantwoordelijk voor de coördinatie van uw overbruggingszorg.

U woont thuis en wilt verhuizen naar een instelling, maar weet nog niet welke → Het zorgkantoor

Als u nog geen voorkeursaanbieder hebt, dan is het zorgkantoor uw aanspreekpunt. Zodra u weet bij welke zorgaanbieder u op de wachtlijst wilt, stuurt het zorgkantoor uw indicatie door naar deze voorkeursaanbieder. Vanaf dat moment is deze voorkeursaanbieder uw aanspreekpunt.