Volledig pakket thuis (vpt)

Wat houdt een Volledig Pakket Thuis (vpt) in?

Bij een Volledig Pakket Thuis (vpt) is de inhoud van de zorg vergelijkbaar met de zorg die u in een instelling krijgt. U ontvangt dan alle zorg thuis en krijgt ook eten en drinken.

Zorg in natura

Met een vpt ontvangt u al uw zorg van één zorgverlener die door het zorgkantoor is gecontracteerd. Dit heet zorg in natura. Wij regelen en betalen al uw zorg en u heeft er zelf geen omkijken naar.

Wanneer kiest u voor een vpt?

Een vpt is bedoeld voor mensen die thuis verzorgd willen worden, maar dan met het gemak van zorg die ze in een instelling zouden ontvangen. Inclusief alle maaltijden, begeleiding en de huishoudelijke verzorging van de woonruimte.

Uitzondering: VG-, LG-, GGZ-W- of ZG-zorgprofielen

Heeft u een VG-, LG-, GGZ-W-, of ZG-zorgprofiel? Dan kent het vpt aparte budgetcomponenten waarmee u voor dagbesteding of behandeling (niet van toepassing bij GGZ-W) uw zorg rechtstreeks bij een andere zorgaanbieder in natura kunt verzilveren. Uw dagbesteding kunt u dan ook via een pgb inkopen.

Past zorg thuis bij mij?

Heeft u de voorkeur tot Zorg Thuis of Zorg in een Instelling? Welke wensen heeft u om uw zorg te ontvangen? Raadpleeg onze keuzehulp om u te helpen de juiste keus te maken.

Weet u al welke zorg u nodig heeft, maar wilt u weten bij welke thuiszorgorganisatie u terecht kunt? Ga dan direct naar onze zorgzoeker. Hier vindt u een overzicht van zorgaanbieders die Zorg Thuis kunnen leveren die u nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding in de thuissituatie.