Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Afdeling Klantondersteuning is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid
Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Route via Google Maps

Wij staan voor u klaar

Thumbnail Safoera

Safoera

Klantadviseur

Thumbnail Karin

Karin

Klantadviseur

Thumbnail Lieneke

Lieneke

Klantadviseur

Thumbnail Rina

Rina

Klantadviseur

Thumbnail Wout

Wout

Klantadviseur

Thumbnail Fenna

Fenna

Klantadviseur

Financieel Wlz 2022

Als uitgangspunt voor de budgetafspraak 2022 maken wij met alle gecontracteerde aanbieders een 1-afspraak en hanteren wij een gereguleerd geld-volgt-klant principe. Dit betekent dat wij vooraf afspraken maken over verwachte volume en groei en op alle productie daarboven het het geld-volgt-klant principe hanteren indien er budget beschikbaar is. Voor de manier hoe wij verder omgaan met de afspraken over verwachte volume en groei verwijzen wij naar hoofdstuk 2. Voor de crisisafspraken is de afspraak 100% gegarandeerd. Deze afspraken leggen wij met u vast in een comfortbrief. Daarin is het volume gebaseerd op 90% van het volume in de herschikking van het voorgaande jaar. We spreken een totaalbudget af, onderverdeeld in de leveringsvormen MPT. VPT en ZZP, waarbij het mogelijk is om te schuiven tussen prestaties, maar in principe niet tussen de leveringsvormen. Dit houdt in dat wanneer blijkt bij de herschikking dat de regio het totale regiobudget overschrijdt, wij deze plafonds per leveringsvorm toepassen en we per leveringsvorm bekijken welke overproductie gerealiseerd is. Over deze overproductie hanteren wij het geld-volgt-klant principe indien er nog budget beschikbaar is.

Graag informeren wij u hieronder over de gang van zaken rondom de budgetafspraak 2022 in de komende periode. De deadline van het indienen van de budgetafspraak 2022 is 14 november 2021. Om dit te realiseren hebben wij de volgende planning opgesteld:

Planning Budgetafspraken 2022

  • 23 september 2021: Budgetafspraak 2022 toegestuurd (verantwoordelijk: Zorgkantoor Zorg en Zekerheid)

  • 25 september 2021: Start invullen formulier NZa-portaal (verantwoordelijk: zorgaanbieder)

  • Na 1 oktober 2021: Terugkoppeling maatwerkafspraken en comfortbrief budgetafspraken

  • 31 oktober 2021: Uiterlijke inzenddatum budgetformulier NZa-portaal (verantwoordelijk: zorgaanbieder)

  • 14 november 2021: Indienen formulier budget 2022(verantwoordelijk: Zorgkantoor Zorg en Zekerheid)

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via productiezorgkantoor@zorgenzekerheid.nl.

Raadpleeg de pagina Financieel Wlz 2021 voor de planning voor de Herschikking 2021.