Hulp of ondersteuning nodig? Onze klantadviseurs zijn er voor u.

Heeft u een indicatie voor Wlz-zorg, dan kunt u hulp krijgen van een Wlz-cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner helpt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg.

Woont u in de regio Amstelland en de Meerlanden of Zuid-Holland Noord, dan kunt u voor cliëntondersteuning terecht bij het zorgkantoor. Het zorgkantoor heeft een deskundig team cliëntenondersteuners: de klantadviseurs. Wij helpen u graag verder!

Wat kan de cliëntondersteuner voor u betekenen?

U kunt van ons informatie, advies en ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld:

  • Informatie en advies over het zorgaanbod in de regio, verschillende zorgvormen, cliëntrechten en eventuele wachtlijsten.
  • Ondersteuning bij het kiezen van Wlz-zorgaanbieder of zorg die het beste bij uw situatie past.
  • Bemiddeling tussen u en uw zorgaanbieder als de zorg niet naar wens of verwachting wordt geleverd. Wenst u een andere invulling van uw zorgvraag en/of komt u er samen met de zorgaanbieder niet uit? Ook dan kan een cliëntondersteuner u helpen.
  • Advies en ondersteuning bij het opstellen, bijstellen en evalueren van een persoonlijk plan of zorgplan. Of wij kunnen u verwijzen naar een onafhankelijk cliëntondersteuner die u hierbij kan helpen.
  • Ondersteuning bij een herindicatie. Wij kunnen u bijvoorbeeld vertellen hoe de procedure in zijn werk gaat, wat de mogelijkheden en risico's zijn.

Kosteloos, onafhankelijk en voor u

Voor u zijn er geen kosten verbonden aan cliëntondersteuning. Onze klantadviseurs zijn onafhankelijk; zij zijn niet betrokken bij indicatiestelling, inkoop van zorg en de verlening van zorg. De klantadviseur werkt altijd in het belang van u.

Hoe kunt u de cliëntondersteuners bereiken?

U kunt ons bereiken via telefoonnummer (071) 5 825 888 of via een e-mail. Als u ons liever persoonlijk spreekt, dan kan dat ook. Neem hiervoor contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website www.zorgkantoor-zorgenzekerheid.nl.

Behalve bij het zorgkantoor kunt u ook voor onafhankelijke cliëntondersteuning terecht bij:

U kunt hen rechtstreeks benaderen. Klik op de link van de regio voor contactgegevens en meer informatie over deze organisaties.